Helsinki Horse Show Jumps Green

Loikkia kohti kestävämpää tulevaisuutta!

Helsinki International Horse Show on Suomen suurin vuosittainen sisäurheilutapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on tulla maailman johtavaksi kestävän kehityksen ratsastustapahtumaksi. Tähän päästään kunnianhimoisen Jumps Green -ympäristöohjelman avulla. Ohjelman avulla toteutetaan ympäristötavoitteita ja toimenpiteitä sekä minimoidaan haitalliset ympäristövaikutukset.

Työ kestävää kehitystä kohti alkoi jo vuonna 2017 ja vuoden 2022 tapahtuman aikana on tarkoitus laskea ja kartoittaa tapahtumassa syntyvä hiilijalanjälki ja ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan. Tämän vuoden tapahtumaan tulee tätä varten hiilikavionjälkilaskuri, jolla voidaan selvittää eri toimintojen päästöt ja ensisijaisesti minimoida tapahtumassa syntyvä hiilijalanjälki.

 

 

Ruokatarjonta

Ruokahävikkiä vähennetään jo ruoan valmistuksessa niin Restelin kuin Crew Cateringin keittiöissä. Toivomme myös buffet’eissa ruokailevien kiinnittämään tähän erityistä huomiota.

Tapahtumassa on tarjolla kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja erillisissä merkityissä kioskeissa. Restelin tarjoilupisteistä löytyy paljon kasvis- ja vegaaniaterioita sekä Crew Cateringissa on tarjolla kasvisvaihtoehto kaikkina päivinä. 

Kierrätys

Kaikille tapahtuman osapuolille, niin toimihenkilöille, näytteilleasettajille kuin yleisöllekin, tarjotaan mahdollisuus tehokkaaseen jätteen kierrätykseen. Kierrätyspisteitä löytyy ympäri hallia. Kierrätyksessä neuvoo Horse Show’n Jumps Green -ryhmä.

Hankintoihin kiinnitetään erityistä huomiota, jotta jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Viime tapahtuman tapaan digiratkaisut tulevat korvaamaan painettuja tuotteita. Lähtölistojen lisäksi nyt myös käsiohjelma siirtyy digitaaliseksi.

Jäähallin pääaulasta löytyy vesipiste omien vesipullojen täyttöä varten ja Restelin pisteistä saa juomia omaan kestokuppiin. 

 

Kestävä liikkuminen

Suosimme sähköisiä kulkuvälineitä. Mm. tallialueen lava-autot kulkevat sähköllä. Nyt myös Shuttle Servicella on käytössä sähköauto. Osan Shuttlen kuljetuksista korvataan polkupyörillä hotellin ja Jäähallin välillä.

Toivomme, että tapahtumaan saavutaan kestävän ja viisaan liikkumisen periaatteiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa julkisen tai kevyen liikenteen suosimista. Pidemmän matkan tulijat voivat saapua kätevästi junalla tai vaihtoehtoisesti sopia kimppakyytejä autolla saapuessaan.

Horse Show yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa

John Nurmisen Säätiö tunnetaan merkittävästä panoksestaan Itämeren pelastustyössä. Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on käynnistänyt vuosien 2005-2020 aikana jo 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 33 on saatu valmiiksi.

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä.

Ratsastusurheilu on yksi luontoa eniten kuormittavista urheilulajeista, joten on takaisinmaksun aika. Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on konkreettinen tapa huomioida Itämeri, jota pitkin lukuisat ratsukot saapuvat Helsinkiin kilpailemaan.

Lisätietoja

Kuinka monta ämpärillistä levää tuotat Itämereen vuodessa –
testaa Itämeri-laskurilla

© Oona Lavonsalo

Vuoden 2018 toteutuneet ympäristöteot 

Vuoden 2018 Helsinki Horse Show’ssa teemana oli Jumps Green. Vastuullisiin tekoihin osallistuivat tapahtumajärjestäjän lisäksi yli 400 vapaaehtoista toimihenkilöä, Restel Ravintolat, kumppanit ja näytteilleasettajat. Myös yleisö haastettiin mukaan hyvän asian puolesta.

Horseco – Uusi lannankäsittelyn kumppani tapahtuman vastuullisuutta edistämään

Helsinki International Horse Show on saanut uuden yhteistyökumppanin lannankäsittelyyn. Horseco on uusi täyden palvelun ekologinen hevosenlannan käsittely ja vastaanottolaitos, joka toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.