Helsinki International Horse Show on saanut uuden yhteistyökumppanin lannankäsittelyyn. Horseco on uusi täyden palvelun ekologinen hevosenlannan käsittely- ja vastaanottolaitos, joka toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Sen lisäksi, että Horsecon toiminnassa on vahvasti mukana kiertotalouden periaatteet, pyrkii se toimimaan myös mahdollisimman vastuullisesti. Tämän takia Horseco myy ja käyttää vain suomalaisia kuivikkeita.

Itse laitos sijaitsee Tuusulassa, missä myös lanta käsitellään. Käsitellystä hevosenlannasta saadaan kompostimultaa, joka toimii esimerkiksi nurmikon perustamiseen, erinomaisena maanparannusaineena tai vaikkapa puutarhaan käytettäväksi.

Tällä hetkellä Horsecolla on noin 50 tallia asiakkaana ja määrä kasvaa koko ajan. Suurimpana tapahtumana tänä vuonna toimii tietenkin Helsinki International Horse Show. Horseco noutaa kaikki tapahtuman aikana syntyneet lannat ja vie ne Tuusulaan käsiteltäväksi.Horseco on perheyritys, jonka toimintaa johtaa Marko Saukko. Marko on kotoisin alun perin Helsingistä, mutta on muuttanut kolmevuotiaana Tuusulaan. Hevosten kanssa hänellä on kokemusta reilun kolmenkymmenen vuoden ajalta, ja hän on tehnyt pienimuotoisesti multaa alun perin itse, josta idea isommasta toiminnasta on lähtenyt. Vuonna 2021 luvat laitoksen toiminnalle saatiin kuntoon ja laitoksen toiminta pystyi alkamaan. Tulevaisuuden osalta Markolla on haaveena lisätä biokaasulaitos mukaan Horsecon toimintaan.Helsinki International Horse Show on todella innoissaan yhteistyöstä Horsecon kanssa, sillä tämän yhteistyön ansiosta tuemme kiertotaloutta sekä olemme askeleen lähempänä tavoitetta olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma.Helsinki Horse Show järjestetään 19 – 23.10.2022 Helsingin Jäähallissa.