Chia de Gracia

Meillä ei ole eikä ole ikinä ollut muovikasseja. Meillä ja kierrätyskuidusta valmistetut kuitukassit sekä paperikassit.

Hyvinvoinnin ja laadukkaiden tuotteiden lisäksi meille CdG:llä tärkeitä ovat myös ympäristöarvot. Siksi tuotteemme on pakattu alusta saakka pusseihin muovisten purkkien ja ämpäreiden sijaan. Uudelleen suljettavat täydennysrehupussit toimme markkinoille ensimmäisenä, kotimaisena trendsetterinä.

Tiesitkö, että sillä miten rehut pakataan on suuri merkitys niiden hiilijalanjälkeen? Kun verrataan pusseihin pakattujen ja muovisiin purkkeihin pakattujen rehujen ympäristökuormitusta, on ero huikea!

– Täysiä pusseja mahtuu yhteen rekkaan ämpäreihin verrattuna vähintään KAKSI KERTAA ENEMMÄN.
– Tyhjinä pakkauksina pusseja mahtuu rekkaan vähintään 3 KERTAA ENEMMÄN kuin ämpäreitä.
– Pakkauksen tyhjennettyä, on pusseista tuleva jätemäärä painoltaan noin 10 KERTAA ämpäreitä PIENEMPI!

Pienillä teoilla voimme vaikuttaa!

Finnish Equestrian Company

Finnish Equestrian Companyn kaikki tuotteet ovat muovittomia, eikä niistä siten irtoa ekosysteemiin mikromuoveja käytön tai puhdistuksen seurauksena. Käyttämällä aidosta villasta kudottua vilttiä myös kuluttaja voi pienentää osaltaan tuottamiaan mikromuovipäästöjä.

 Nutrolin

Käytämme ainoastaan kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita, lämmitämme toimitilamme maalämmölla sekä suosimme henkilöstön etätyötä.
Meillä on ollut aina käytössä vain paperikasseja. Meillä on ollut myös kierrätysmateriaalista tehtyjä kangaskuitukasseja, joita meillä tulee olemaan myös jatkossa. Nutrolin on siis ollut alusta lähtien muovipussiton.

Poring Riding Sport

Olemme siirtyneet käyttämään kierrätysmateriaalista valmistettuihin paperikasseihin.

Smart Riders

Ympäristö ja Eettisyys – Ekologisuus

Pyrimme päivittäin toimimaan mahdolllisimman ekologisesti toiminnassamme. Myymäläostokset pakataan kierrätyspaperi kasseihin ja postitettavat tuotteet lähetetään uudelleen käytetyissä pahvi laatikoissa. Pyrimme säilyttämään kaikki tilaukset, lähetykset ja muut tiedot tietokannassa, printtaamatta niitä turhaan ulos. Käytämme mahdollisimman vähän valoja myymälässä ja pyrimme pitämään sähkönkulutuksen pienenä. Kierrätämme jätteemme ja uusikäytämme kaiken minkä voimme. Meille palautuneet virheelliset tuotteet ei hävitetä, vaan korjataan ja myydään edullisemmin. Kun tuotteet elinikä on loppu, saa sen aina palauttaa myymälään, jotta voimme huolehtia sen kierrätyksestä.

Panostamme laadukkaiden tuotteiden myyntiin joiden elinikä on pitkä.
Tarkistamme että tuotevalmistajamme käyttävät pitkäkestoisia materiaaleja valmistaessaan tuotteitaan.

Materiaalit

Laadukkasti käsitehdyn nahan elinikä on pitkä, ja nahkatuotteiden käyttövuosia voi usein pitkittää huolellisen hoitamisen ja korjauksien myötä. Nahka on useimmiten sivutuotteena saatu materiaali joka ei men hukkaan – vaan käyttöön.

Sama pätee myös textiili tuotteisiin, huolehtimalla niistä, elinikä pitkittyy. Kun tuote lopulta on käyttökelvoton saa sen palauttaa meille, ja me huolehdimme tuotteet kierrätyksestä.

Vaatteet ovat aina vaikea aihe, sillä vaikka puuvilla materiaalina on luonnollinen, rasittaa se kasvuvaiheessa ympäristöä. Keinotekoiset materiaalit taas joko sisältävät kemikaaleja tai tarvitsevat niita valmistusprosessissa.

Olemme tietoisia eri materiaali vaihtoehdoista ja koitamme parhaamme mukaan tehdä ekologisesti oikeita päätöksiä valitessamme vaatteita myymäläämme.

Eettisyys

Kaikki tuotevalmistajamme ovat Euroopan sisäisiä yrityksiä joiden taustat ja toimintamallit ovat meillä tarkkaan tiedossa. Mikäli huomaisimme valmistajan käyttäytyvän vasten eettisiä toimintamalleja, lopettaisimme heidän kanssa työskentelyn viipymättä.

Valmistajat ja valmistusmaat

Kaikki hevosille valmistetut nahka tuotteet ovat englantilaista nahkaa, ja tuotteet ommellaan myös siellä.
Makeben ja For Horses tuotteet valmistetaan alusta loppuun Italiassa.
Parlantin nahka tuotteet kuten esim. saappaat, valmstetaan Italiassa alusta loppuun.
Dubarryn saappaat valmistetaan Portugalissa. Vaatteet valmistetaan mallista riippuen Portugalissa tai Kiinassa.
Royal Horse Rehut valmistetaan Ranskassa.
Mouillére galossit valmistetaan Ranskassa.
Nathalie hevosenhoitotuotteet valmistetaan Tanskassa.
KASK kypärät valmistetaan alusta loppuun Italiassa.
Smart Riders logo vaatteiden puuvillatuotteet valmistetaan ympäristöystävällisestä puuvillasta.

Ekologinen toiminta käytännössä

Lisätietoa vastuullisesta kulutuksesta, Kuluttajaliiton sivuilta. Mikäli sinulla herää kysymyksiä koskien harkitsemaasi tai ostamaasi tuotetta voit olla suoraan yhteydessä asiakas palveluumme info@smartriders.fi tai aukioloaikojen mukaan 040 417 3825.
Otamme mielellämme myös vastaan ehdotuksia ja vinkkejä parantaaksemme toimintaamme!