Näytteilleasettajien teot

Chia de Gracia

Me Chia de Gracialla kiinnitämme jokapäiväisessä toiminnassamme huomiota ympäristöasioihin.

Meidän tuotteidemme pakkausmateriaalit tuottavat 80% vähemmän (muovi)pakkausjätettä tavallisiin rehupakkauksiin verrattuna. Lisäksi pakkauksien logistiikasta aiheutuu vain murto-osa muoviämpäreiden tuottamasta ympäristökuormituksesta.

Käytämme mahdollisimman paljon lähetyksissämme kierrätettyjä pahvilaatikoita ja kaikki pahvilaatikkomme valmistetaan kierrätyspahvista. Emme käytä tapahtumissa muovikasseja, vain paperi- ja kestokasseja.

Lisäksi meillä on valikoimassamme glukosamiinituote, joka on kasviperäinen, ei äyriäisistä valmistettu. Kasviperäinen glukosamiini tuottaa vain noin 2% jätemäärästä, mitä äyriäisistä valmistettu glukosamiini tuottaa.

St. Hippolyt hevosrehut

St. Hippolyt (expo-osato P4) hevosrehujen raaka-aineet ovat mahdollisimman pitkälle luomua ja ne on tuotettu omilla tiloilla tai paikallisilla viljelijöillä  50 km:n säteellä rehutehtaasta. Rehuissa käytetään ainoastaan luonnollisia säilöntäaineita, luonnonmukaisia kivennäisaineita sekä luontaisia vitamiineja. St. Hippolytin myllyn tuotanto on täysin hiilidioksidineutraalia ja talon sisäinen bioenergialaitos tuottaa sähköä kasviöljyistä. Jo vuonna 2018 pystyttiin biokaasun käytön sekä tuotepakkausten sertifioinnin avulla säästämään ympäristöä 2.440 tonnilta hiilidioksidia. Ensimmäisenä hevosten rehuja tuottavista yrityksistä St. Hippolyt on sertifioinut polypropeeni täyttöpakkaukset hevosten lisärehuille, jolla on tällä hetkellä pienin vaikutus ympäristöön. Se auttaa vähentämään keinotekoisten materiaalien käyttöä 75 %:lla sekä saavuttamaan 90 %:n kierrätysasteen täyttöpakkauksille.  

Finnish Equestrian Company

Finnish Equestrian Companyn kaikki tuotteet ovat muovittomia, eikä niistä siten irtoa ekosysteemiin mikromuoveja käytön tai puhdistuksen seurauksena. Käyttämällä aidosta villasta kudottua vilttiä myös kuluttaja voi pienentää osaltaan tuottamiaan mikromuovipäästöjä.

 Nutrolin

Käytämme ainoastaan kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita, lämmitämme toimitilamme maalämmölla sekä suosimme henkilöstön etätyötä.
Meillä on ollut aina käytössä vain paperikasseja. Meillä on ollut myös kierrätysmateriaalista tehtyjä kangaskuitukasseja, joita meillä tulee olemaan myös jatkossa. Nutrolin on siis ollut alusta lähtien muovipussiton.

Poring Riding Sport

Olemme siirtyneet käyttämään kierrätysmateriaalista valmistettuihin paperikasseihin.

Smart Riders

Ympäristö ja Eettisyys – Ekologisuus

Pyrimme päivittäin toimimaan mahdolllisimman ekologisesti toiminnassamme. Myymäläostokset pakataan kierrätyspaperi kasseihin ja postitettavat tuotteet lähetetään uudelleen käytetyissä pahvi laatikoissa. Pyrimme säilyttämään kaikki tilaukset, lähetykset ja muut tiedot tietokannassa, printtaamatta niitä turhaan ulos. Käytämme mahdollisimman vähän valoja myymälässä ja pyrimme pitämään sähkönkulutuksen pienenä. Kierrätämme jätteemme ja uusikäytämme kaiken minkä voimme. Meille palautuneet virheelliset tuotteet ei hävitetä, vaan korjataan ja myydään edullisemmin. Kun tuotteet elinikä on loppu, saa sen aina palauttaa myymälään, jotta voimme huolehtia sen kierrätyksestä.

Panostamme laadukkaiden tuotteiden myyntiin joiden elinikä on pitkä.
Tarkistamme että tuotevalmistajamme käyttävät pitkäkestoisia materiaaleja valmistaessaan tuotteitaan.

Materiaalit

Laadukkasti käsitehdyn nahan elinikä on pitkä, ja nahkatuotteiden käyttövuosia voi usein pitkittää huolellisen hoitamisen ja korjauksien myötä. Nahka on useimmiten sivutuotteena saatu materiaali joka ei men hukkaan – vaan käyttöön.

Sama pätee myös textiili tuotteisiin, huolehtimalla niistä, elinikä pitkittyy. Kun tuote lopulta on käyttökelvoton saa sen palauttaa meille, ja me huolehdimme tuotteet kierrätyksestä.

Vaatteet ovat aina vaikea aihe, sillä vaikka puuvilla materiaalina on luonnollinen, rasittaa se kasvuvaiheessa ympäristöä. Keinotekoiset materiaalit taas joko sisältävät kemikaaleja tai tarvitsevat niita valmistusprosessissa.

Olemme tietoisia eri materiaali vaihtoehdoista ja koitamme parhaamme mukaan tehdä ekologisesti oikeita päätöksiä valitessamme vaatteita myymäläämme.

Eettisyys

Kaikki tuotevalmistajamme ovat Euroopan sisäisiä yrityksiä joiden taustat ja toimintamallit ovat meillä tarkkaan tiedossa. Mikäli huomaisimme valmistajan käyttäytyvän vasten eettisiä toimintamalleja, lopettaisimme heidän kanssa työskentelyn viipymättä.

Valmistajat ja valmistusmaat

Kaikki hevosille valmistetut nahka tuotteet ovat englantilaista nahkaa, ja tuotteet ommellaan myös siellä.
Makeben ja For Horses tuotteet valmistetaan alusta loppuun Italiassa.
Parlantin nahka tuotteet kuten esim. saappaat, valmstetaan Italiassa alusta loppuun.
Dubarryn saappaat valmistetaan Portugalissa. Vaatteet valmistetaan mallista riippuen Portugalissa tai Kiinassa.
Royal Horse Rehut valmistetaan Ranskassa.
Mouillére galossit valmistetaan Ranskassa.
Nathalie hevosenhoitotuotteet valmistetaan Tanskassa.
KASK kypärät valmistetaan alusta loppuun Italiassa.
Smart Riders logo vaatteiden puuvillatuotteet valmistetaan ympäristöystävällisestä puuvillasta.

Ekologinen toiminta käytännössä

Lisätietoa vastuullisesta kulutuksesta, Kuluttajaliiton sivuilta. Mikäli sinulla herää kysymyksiä koskien harkitsemaasi tai ostamaasi tuotetta voit olla suoraan yhteydessä asiakas palveluumme info@smartriders.fi tai aukioloaikojen mukaan 040 417 3825.
Otamme mielellämme myös vastaan ehdotuksia ja vinkkejä parantaaksemme toimintaamme!