Rein van der Schaft. Photo Photo Iita-Maria Ahtiainen.

Rein van der Schaft. Photo Photo Iita-Maria Ahtiainen.

Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Rein van der Schaft iloitsi siitä, että suomalainen kouluratsastaja Anna Tallberg hevosellaan Grevens Zorro on  voittanut molemmat ratsastetut kouluratsastusluokat täällä Horse Showssa.

van der Schaftin pitämään kouluratsastuksen mini-klinikkaan, presented by Kultajousi, oli valittu kolme hieman eri-ikäistä hevosta. Tiina Polson ratsastama 5-vuotias Don Lorenzo,  Victoria Aron ratsastama 6-vuotias Hagels Price Nassak  ja Ville Vaurion ratsastamana, jo pidemmälle koulutettu, kymmenvuotias Dante. Kaikki klinikkaan osallistuneet ratsut selviytyivät tehtävästä hienosti ja liikkuivat rennosti tuhatpäisen yleisön edessä.

van der Schaft aloitti klinikan kertomalla, että kouluratsastuksessa tavoite on kouluttaa hevosta ja sen tasapainoa ei ensisijaisesti kilpailuja varten vaan tehdään harjoitteita, joilla mahdollistetaan voimakkaampi ja hyvinvoiva hevonen.

”Rento ylälinja ja aktiiviset takajalat on kaiken perusta. Vain rento hevonen pystyy tekemään harjoitteita oikein.”, sanoo van der Schaft.

”Hevosen kokoaminen ei tarkoita mitään muuta kuin, että aktivoidaan sen takajalkoja ja sitä kautta kehitetään etuosan keveyttä.” hän jatkaa.

van der Schaft kertoo, että hevosen koulutuksessa on hyvä hyödyntää erilaisia siirtymisiä, joko eri askellajien välillä tai askellajin sisällä, sillä ne kehittävät nimenomaan hevosen tasapainoa ja myös voimaa.

Ville Vaurio ja Dante esittivät yleisölle myös vaativampia kouluratsastusliikkeitä kuten piaffea (ravia paikallaan) ja passagea (koottua ravia) ja miten hevoselle aloitetaan vähitellen opettamaan laukkapiruetteja.

”Kaikkien näiden vaativien kouluratsastusliikkeidenkin takana on hevosen hyvä tasapaino, takaosan voima ja rentous”, korostaa van der Schaft.

Ville Vaurio ja Dante. Photo Iita-Maria Ahtiainen.

Ville Vaurio ja Dante. Photo Iita-Maria Ahtiainen.

van der Schaft lopetti klinikkansa toteamalla, että ihan jokainen hevonen kykenee hyödyntämään kouluratsastuksen oppeja ja hyötyä niistä tasapainon kehittyessä. Toki kaikista ei tule Grand Prix voittajia. Tavoitteena on aina kuitenkin terveempi ja tyytyväisempi hevonen.

Klinikan päätteeksi Håkan Wahlman kiitti Rein van der Schaftia kaikkien hänen valmennuksessaan olleiden suomalaisratsastajien puolesta ja ojensi heiltä kiitoslahjan.

Tina Polso ja Don Lorenzo. Photo Iita-Maria Ahtiainen

Tina Polso ja Don Lorenzo. Photo Iita-Maria Ahtiainen

 

Victoria Aro - Hagels Prince Nassak ja Rein van der Schaft. Photo Iita-Maria Ahtiainen

Victoria Aro – Hagels Prince Nassak ja Rein van der Schaft. Photo Iita-Maria Ahtiainen