Lokakuun Helsinki Horse Show’n lipunmyynti on alkanut. Syksyn ohjelma tarjoaa huikeita elämyksiä kaikille ratsastusurheilun ystäville.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan ikimuistoisia hetkiä vuoden päätapahtumaan – parhaat paikat myydään nyt!

Lue alta, miten Horse Show’n runsas ohjelma rakentuu

Anna-Maija Bernard, Horse Show’n markkinointivastaava, kerro miten kiinnostava ohjelmakokonaisuus rakennetaan?

Marraskuu menee vielä edellistä tapahtumaa purkaessa. Samalla käymme läpi usealta eri kohderyhmältä saadut erittäin runsaat palautteet. Niiden pohjalta rupeaa syntymään ajatus seuraavan vuoden ohjelmasta. Ensimmäiset versiot lähtevät uuden vuoden aikaan lausuntokierrokselle avainhenkilöillemme. Ohjelmaa viilataan tammikuun ajan. Nyt syntynyt ohjelma taitaa olla 14. versio. Uuden ohjelman rakentaminen on joka vuosi haastava, mutta kiva prosessi.

Millä periaatteilla ja suunnittelutyökaluilla edetään?

HIHS on maamme ainoa ns. viiden tähden kansainvälinen estekilpailu ja ainoa, joka houkuttelee maailman parhaat esteratsastajat Suomeen vuosi toisensa jälkeen. Tämä kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n korkein luokitus asettaa myös tiukat urheilulliset ja kaupalliset raamit. Koko HIHS pyörii vahvasti maailmancupin ja Longines -brändin ympärillä.

Ohjelman runko ovat pääkilpailut Longines FEI World Cup sekä sportin muut kohokohdat Land Rover Grand Prix ja Fortum HorsePower pääluokat. Huippuratsastajilla on mukanaan 2-3 hevosta, ja näille kakkoshevosille pitää myös sääntöjen mukaan tarjota kilpailuja. Näin syntyy kansainvälisten esteluokkien kokonaisuus HIHSin viikonlopulle

Kouluratsastusta ja muuta ohjelmaa

Olemme jo pitkään halunneet tarjota yleisöllemme ja kansainvälisille ratsastajille kolmen tähden CDI -kouluratsastusta. Uskomme, että tämä on koko lajille eduksi. Ratsastajat pääsevät tapaamaan faninsa, sponsorinsa ja hevosen omistajansa. Yleisö pitää erityisesti Küristä ja Helsingin omasta Knock Outista sekä useista klinikoistamme.

Tiedämme aika tarkkaan mikä miellyttää kävijöitämme, sillä Sponsor Insight Oy teettää vuosittain laajan kävijätutkimuksen. Meillä on yli 10 vuoden dataa ja vertailua aiempiin HIHS-tapahtumiin, ja myös hyvää vertailua muihin lajeihin ja tapahtumiin.

Kun nämä FEI:n määräämät luokat ja yleisön toiveet on huomioitu, jää sitten jäljelle pienet osiot muulle ohjelmalle.

Aikatauluissa haastetta

Aikataulut ovat erittäin haasteelliset. Aloitetaan aikaisin aamuisin ja illat venyvät lähes klo 23 asti. Toisin kuin Keski-Euroopassa, emme halua hypätä uusintoja klo 01.30 öisin, vaan uskomme että 09 – 23 on aika lailla maksimi, mitä yleisölle voi tarjota.

Olemme nyt jättäneet pienet väliohjelmat pois, vaikka ei niitä paljoakaan ole viime vuosina ollut. Tarjoamme tänä vuonna hevosihmisiä kiinnostavia oheissisältöjä mm.

  • Hieman pidennettyjä miniklinikoita, jotka ovat tutkitusti erittäin suosittuja (yli 90 % tyytyväisyys gallupissa).
  • Indoor Eventingin. Siitä tykättiin todella paljon viime vuonna ja päätimme tarjota uudestaan. Tällä kertaa ”Challenge”-muodossa, missä meidän ulkomailla asuvat mestariratsastajat haastavat kotimaan kärjen
  • Täysin uutta on koulu- ja esteratsastajien keskinäinen haaste. Kouluratsastajat hyppäävät ja esteratsastajat yrittävät saada kouluhevoset esittämään parastaan.

Miten laaja on kotimaisten kilpailujen osuus?

Laajensimme toissa vuonna HIHSin kestämään viisi päivää eli otimme keskiviikon käyttöön. Tällöin saavutettiin paljon kaivattua lisäaikaa luokkien väleihin. Tämä oli ilmeisen onnistunut veto sekä kilpailijoille ja taustajoukoille, mutta myös yleisölle. Aina yleisön ja kilpailijoiden toiveet eivät välttämättä kohtaa, joten joudumme tekemään kompromisseja.

Useat tauot voivat ehkä tuntua turhilta, mutta ne antavat toisaalta kävijöille aikaa nauttia Jäähallin antimista. Horse Show’hun tullaan, paitsi katsomaan ratsastusurheilua, myös tapaamaan ystäviä, ruokailemaan ja tekemään ostoksia Horse Expoon.

Kotimaiset kilpailut ovat tärkeitä. Ne tarjoavat tämän päivän nuorisolle ja tuleville tähdille erinomaisen mahdollisuuden saada tuntumaa upeista kansainvälisistä olosuhteista. HIHSin kisapohja ja radat ovat saaneet FEI:ltä ja ratsastajilta tosi korkeat laatuarvosanat, nyt jo kolmatta kertaa.

Nuoret hevoset ovat näyttävästi esillä kahden päivän ajan. Kansainväliset ratsastajat ja valmentajat seuraavat silmä tarkkana löytyykö jopa Suomesta tulevia huippuhevosia. Ainakin muutama HIHSissä kilpaillut nuori hevonen on päätynyt kansainväliselle huipulle.

Suosittu Amateur Tour ei ole pelkästään nuorisolle vaan tarjoaa tavalliselle harrastekilpailijalle unohtumattoman mahdollisuuden ratsastaa kansainvälisessä ilmapiirissä.

Onko Jäähallin ravintolapalvelut kehittyneet – mitä uutta tänä vuonna?

Restelillä on yksinoikeus Jäähallin ravintolapalveluihin. Olemme vuosien varrella yhdessä Restelin kanssa kehittäneet ruokatarjontaa ratsastusyleisölle sopivaksi. Jäähallilta löytyy jokaiselle jotakin. Marios on italialaistyyppinen a la carte -ravintola, minne kannattaa varata pöytä ennakkoon. Pepesissä on tarjolla runsasta brunssia ja illallista seisovasta pöydästä koko viikonlopun ajan. Myös tähän 300 paikkaiseen ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus.

Käytävillä on kioskipisteitä, missä on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja: salaatteja, sämpylöitä, keittoja, pastaa, nachoja, jäätelöä vain muutamia mainitakseni. Myös verryttelyalueen Paddock Clubissa on tarjolla ruokaa sekä juomaa. Ruokapaikkojen lisäksi Jäähallilta löytyy viihtyisiä baareja. Perjantai- ja lauantai-iltoina ystävien kohtaamispaikka on Brewer Streetin After Ride.

Jumps Green ympäristöteeman myötä kehitämme myös ruokatarjontaa – enemmän kasvisruokaa ja vegaanit otetaan paremmin huomioon. Viime vuonna panostimme jo lähiruokaan ja luomuviineihin.

Anna-Maija, mitkä olisivat sinun omat 5 nostoa tämän vuoden HIHSssä?

  1. Pidennetyt miniklinikat – aina yhtä inspiroivia
  2. Kouluratsastuksen freestyle – parasta kouluratsastusta, mitä Suomessa pääsee näkemään
  3. Suomenhevosten Prix de Suomen Hippos – rakastettavat suomenhevoset sykähdyttävät aina
  4. Lasten Matinea – ihana aamupäivä, missä viihtyvät vanhemmatkin
  5. Longines FEI Jumping World Cup tietenkin esteratsastusta maailman huipulta, ja ihan koto-Suomessa!

Lämpimästi tervetuloa ainutlaatuiseen HIHSiin!