Eiken Sato ja Calcento. Kuva Satu Pirinen.

 

Lauantain iltanäytös on eri lajien parhaimmistojen tähtiloistoa. Illan aikana nähdään Hevosopiston upea ja koskettava näytös, ainutlaatuisten islanninhevosten askellajishow, lännenratsastuksen mielenkiintoinen reining-näytös ja kenttäratsastuksen vauhdikas maastoestekisa. Esiintyjinä näemme maamme parhaita ratsastajia ja legendojakin.

Ensin lauantain kansainvälisessä iltanäytöksessä hypätään 150 cm ja 140 cm esteluokat sekä Tasotuoppi-finaali. Loppuillaksi hypätään viihteelle ja nautitaan Horse Show -tunnelmasta ja hyvästä seurasta.

 

 

Hevosopiston Juhlashow

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävän Hevosopiston näytöksessä yhdistyy upealla ja koskettavalla tavalla historian kulku vuosikymmenien läpi. Tulet näkemään areenalla ratsastuksen ja hevosurheilun ammattilaisia ja kilparatsastajia yhdessä uusien ja vanhojen legendojen kanssa. Näytöksessä näet myös hienoja hevosia Hevosopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa.

”Tämä on ainutlaatuinen ja hieno mahdollisuus päästä tekemään oppilaiden kanssa show´ta. Mukana on monta legendaa, mutta myös uusia esiintyjiä. Uskon, että tämä tulee olemaan erityisesti nuorille ikimuistoinen kokemus”, iloitsee Anu Korppoo Hevosopistolta.

 

Arkistokuvassa Veera Siren ja Jarl frá Miđ-Fossum, kuva SRL-Johanna Vaurio-Teräväinen

 

Viiden askellajin Islanninhevonen

Islanninhevosten show´ssa pääset mystisten islanninhevosten matkassa tutustumaan askellajiratsastukseen. Show´ssa esiintyy askellajiratsastuksen parhaimmistoa. Islanninhevonen on yksi maailman vanhimmista hevosroduista. Sitä on jalostettu kotimaassaan täysin puhtaana miltei tuhat vuotta. Islanninhevonen erottuu muista yleisistä ratsuhevosista askellajiensa perusteella. Islanninhevosilla on perusaskellajien, käynnin, ravin ja laukan lisäksi yksi tai kaksi erikoisaskellajia: töltti ja liitopassi.

 

Ruut Vidgren

 

Reiningissä esitetään karjanajosta tuttuja näyttäviä liikkeitä

Reiningiä pidetään lännenratsastuksen kuninkuuslajina. Näyttävässä lajissa ratsastetaan ohjelma, joka sisältää hitaita ja nopeita laukkaympyröitä, laukanvaihtoja, nopeita käännöksiä, liukupysähdyksiä ja peruutuksia. Urheilulajin juuret ovat Amerikan vanhassa lännen kulttuurissa, jolloin hevoset olivat välttämättömiä maatilojen työtehtävissä. Karjatyössä käytettävien hevosten piti olla vahvoja, nopeita, ketteriä ja nöyriä.

 

Verona Haanpää

 

Reiningiä esittelevät nuoret tähtemme Ruut Vidgren ja Verona Haanpää. Ruut, 18, aloitti menestyksekkään kansainvälisen kilpailu-uransa jo 13-vuotiaana. Palkintokaappiin on kertynyt lisäksi ruusukkeita ja pokaaleja Suomesta ja ulkomailta NRHA EM-palkintoihin asti. Veronan 17, suuntautuminen lännenratsastukseen tuli luonnostaan, isoisän ollessa Kari Vepsä, ja äidin maajoukkueratsastaja Siri Haanpää. 11-vuotiaana kilpailemisen aloittaneen Veronan viimeisin saavutus on nuorten reiningin lajimestaruushopea vuodelta 2022.

 

Helsinki Indoor Eventing

Kenttäratsastuksen Helsinki Indoor Eventing palaa yleisön riemuksi lauantai-illan ohjelmistoon. Ja kilpailuun osallistuvat ratsastajat ovat maamme parhaimmistoa. Kuten viimeksikin, lahjakkaat juniorit haastavat seniorit kolmihenkisissä joukkueissa.

 

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor. Kuva SRL-Heidi Lammi.

 

Junioreissa ovat EM-joukkueesta huikea tiimi Anselmi Laiho, Julia Nikkanen ja Mikko Moisala ja senioreissa SM-mitalistit Aada Puranen, Axel Lindberg ja maailmanlistalla sadan kärkeen kuuluva Veera Manninen. Halliolosuhteisiin sopivan maastoradan suunnittelee Aki Karhapää.

 

Axel Lindberg ja Cascada. Kuva Heidi Lammi.

 

”Kenttäratsastus on laji, joka vaatii taitoa, rohkeutta ja yhteistyötä hevosen kanssa. Olen innoissani saatuani kutsun Helsinki Indoor Eventingiin. Tule kannustamaan minua ja muita huippuratsastajia tässä vaikuttavassa sisäkilpailussa”, kannustaa Axel Lindberg.

Lauantai-ilta huippu-urheilun ja viihteen merkeissä alkaa klo 18.30 ja päättyy noin klo 23.00. Iltaa voi vielä jatkaa Jäähallilla After Ridessa.

Lipunmyynti: Ticketmaster.fi