Jeanne Högberg ja Astoria sekä yksisarvinen

Jeanne Högberg ja Astoria sekä yksisarvinen – Kuva: Satu Pirinen

Kouluratsastuksen Westerback Knock-Out tarjosi paitsi upeita asusteita myös upeita suorituksia yleisön riemuksi. Harvinaisen meluista ja riehakas yleisö kannusti tällä kertaa Suomi – Ruotsi ja Suomi – Viro -maaotteluhenkisen kilpailun voittoon Jeanne Högbergin upealla Astorialla – Jeanne teki siten Helsinki Internationalissa hattutempun voittamalla kolmannen kultansa – Ratsukko oli yhdenmukaisesti ja sopivasti sonnustautunut yksisarviskuosiin. Toiseksi ratsasti Pilvi Tuominen G-Renzolla – siniristilippu -teemalla, yleisö kannustaessa molempia ratsukoita taputtaen äänekkäästi.

Pilvi Tuominen ja G-Renzo

Pilvi Tuominen ja G-Renzo sinivalkoisissa asusteissaan – Kuva Iita-Maria Ahtiainen

Tiukka pronssikamppailu ratkesi riehakkaissa tunnelmissa, Maria Pyykönen Furst Wild S:llä punavalkoisessa pikkujoutunnelmaisissa asusteissa ja neljänneksi – tosin ylivoimaisesti näyttävimmässä ja upeimmassa asussa Viron Dina Ellerman Finalistilla.

Maria Pyykönen ja Furst Wild S

Maria Pyykönen ja Furst Wild S pikkujoulutunnelmissa. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Tiedustelimme tuomariaitiossa tällä kertaa vaikuttaneelta Henri Ruosteelta mitä hän ajatteli voittajan suorituksesta: ”Luulen että Jeanne voitti ihan urheilullisin perustein, mutta se lahjonta oli hyvä lisä siihen. Mutta hän ratsasti kyllä tosi hyvin ja hevonen oli tosi laadukas ja varmasti hevonen jolla on kansainvälisessä urheilussa hyvä tulevaisuus. Lahjuksena karkkipussi oli hyvä, olisin aloittanut tuomarin urani aikaisemmin jos olisin tiennyt. Valitettavasti Jeannen yksisarvisen nimeä ei paljastettu tuomareille.”

Dina Ellerman ja Finalist

Dina Ellerman ja Finalist säihkyivät omassa luokassaan asusteiden suhteen – Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Westerback Dressage Knock-Out. Starts 4, placings 4

1) Jeanna Högberg – Astoria, SWE
2) Pilvi Tuominen – G-Renzo, FIN
3) Maria Pyykönen – Furst Wild S, FIN
4) Dina Ellerman – Finalist, EST