Kuva SRL Hanna Heinonen

Helsinki Horse Shown markkinointipäällikkö Anna-Maija Bernard kertoi SRL100 juhlavuoden Tulevaisuusfoorumissa Horse Shown vastuullisuusohjelmasta. Moni foorumin puhujista nosti vastuullisuuden ja ympäristöasiat erittäin tärkeiksi kaikissa tulevaisuuden urheilukilpailuissa.

Helsinki Horse Show on tässä edelläkävijä myös kansainvälisellä tasolla. Fortum Horse Powerin kanssa yhteistyössä koko Jäähallin sähkö sekä tapahtumassa käytössä olleiden J-Tradingin sähköautojen tarvitsema sähkö pystyttiin tapahtuman aikana tuottamaan hevosenlannalla. Anna-Maija Bernard kertoi myös, että kaikki mahdollinen kierrätettiin Horse Show’ssa. Paperin käyttöä pystyttiin vähentämään 70%, hallissa oli vesipisteet yleisön omille pulloille ja hankinnoissa pyrittiin keskittymään vain ekosertifioituihin tuotteisiin.

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI oli erittäin kiinnostunut Horse Shown ympäristöohjelmasta. FEIn ansiosta uutinen levisi ympäri maailmaa laatumediohin. FEI on ilmoittanut Helsinki Horse Shown kansainväliseen Sports Business 2020-kilpailuun.

Horse Showlle myönnettiin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmäsertifikaatti. Horse Show palkittiin myös Sponsorinti & Tapahtumat ry Awards 2020 palkinnoilla. Helsinki Horse Shown tavoite on olla maailman johtava tapahtuma ympäristöystävällisyydessä.