Ruotsalaisen Angelica Augustsson Zanotellilla on takanaan voitokas viikonloppu Helsinki Horse Show’ssa. Lauantaina ratsastaja otti kultaa Defender Grand Trophy 160 cm -luokassa ja sunnuntaina hän ratsasti upeasti Longiness FEI Jumping World Cup -luokan voittoon uusintaradan ajalla 34,13 sekuntia.

 

Angelica Augustsson Zanotelli ja Kalinka van de Nachtegaele. Kuva: Satu Pirinen

 

Ratsastaja on silmin nähden häkeltynyt viikonlopun menestyksestään Helsingissä ja liikuttuu puhuessaan 12-vuotiaasta ruunastaan Kalinka van de de Nachtegaelesta.

”En ole tainnut vielä sisäistää tätä koko asiaa. Juuri nyt tunnen olevani todella iloinen, kiitollinen ja ylpeä. Kalinka on uskomaton ja erityinen niin monella tapaa. Se on herkkä, hienovarainen voittaja. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana päässeet tähän pisteeseen, jossa voin ratsastaa aikaa vastaan”, Augustsson Zanotelli sanoo.

Hän kertoo pitävänsä hieman haastavista hevosista, sillä sellaisen hevosen luottamuksen voittaminen on ratsastajan mukaan uskomattoman palkitsevaa. Kalinkan kanssa erityinen yhteys on löytynyt, ja tuore kultamitalisti uskookin hevosen tekevän radalla kaikkensa hänen eteensä.

Voittajan aviomies sekä kilpakumppani maailmanlistan top 10:iin kuuluvan Marlon Modolo Zanotelli ei voisi olla ylpeämpi vaimostaan.

”Olen juuri nyt iloisempi, kuin jos olisin voittanut itse, sillä olen seurannut Angelican tekemää kovaa työtä ja kaikkea sitä, mitä hän on tehnyt tämän saavuttamiseksi. On yhteinen unelmamme ratsastaa maailman huipulla yhdessä”, hän kommentoi.

 

Marlon Modolo Zanotelli kannusti vaimoaan yleisössä. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Maailmancupin uusintakierroksen ajalla 35,16 toiselle sijalle ratsasti saksalainen Gerrit Nieberg. Hän johti luokkaa Angelican suoritukseen asti. Hevoselle Blues d´Aveline CH:lle kyseessä oli ensimmäinen maailmancupin osakilpailu. Ratsastaja kertookin olevansa enemmän kuin ylpeä hevosestaan ja tyytyväinen toiseen sijaan.

”On hermostuttavaa odottaa luokan loppumista aina, kun Angelica menee viimeisenä. Minulla oli hyvä fiilis hevosestani, joten uskalsin uusinnassa riskeerata vähän enemmän”, hän kertoo.

 

Gerrit Nieberg ja Blues d’Aveline CH. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Kolmanneksi tullut, Saksaa olympialaisissakin edustanut Janne-Friedrike Meyer-Zimmermann on myös todella iloinen suoritukseensa. Hän kuitenkin myöntää, että aina olisi varaa parantaa.

”Eilen meillä oli hieman haasteita, mutta tänään hevonen hyppäsi erittäin hyvin, ja olen siihen supertyytyväinen. Tämä on vuoden 2022 ensimmäinen hallikilpailuni ja olin hieman huolestunut, miten se sujuisi. Paikka on upea ja täällä on hienot puitteet hypätä, mutta suoraan ulkokaudelta tullessa tila tuntui kieltämättä loppuvan kesken”, hän sanoo.

Ratamestari Guilherme Jorge komppaa Meyer-Zimmermannia.

”Puitteet ovat upeat, mutta paikka todella on haastava. Areena on pieni ja yritän aina antaa hevosille parhaat paikat hypätä.”

 

Janne F. Meyer-Zimmermann ja Buettner’s Minimax. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Maailmancupin paras suomalainen ratsukko oli Jasmin Seppälä hevosellaan Captain. Hollannissa asuvalla Seppälällä on meneillään ensimmäinen kautensa kansainvälisellä viiden tähden tasolla. Hän kertoo myös Horse Show’n kaltaisen tapahtuman olevan hänelle ensimmäinen laatuaan.

”Kotiyleisön edessä ratsastaminen oli täynnä positiivista energiaa. Tällä tasolla yksityiskohtien on oltava kunnossa, ja opin tästä kokemuksesta paljon. Captain on itsevarma ja sympaattinen hevonen. Sen kanssa voi aina suorittaa luottavaisin mielin”, Seppälä sanoo.

Kahden vuoden tauon jälkeen Helsinki International Horse Show 2022 keräsi ennätysmäärän yleisöä. Tapahtumajohtaja Tom Gordin ei voisi olla onnellisempi.

”Tämä on unelma. Kaksi kuukautta sitten meillä oli vain yksi sanonta ”vihdoin”. Tämä viikko on ollut upea, ja olemme saavuttaneet tapahtuman uuden kävijäennätyksen. Lähes 52 000 kävijää viiden päivän aikana, mitä muuta voi toivoa. Olen myös ylpeä, että ratsastajat palaavat tänne vuodesta toiseen. Kiitos.”

 

Jasmin Seppälä ja Captain. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP™ 160 cm, perusrata ja uusinta, 160 cm. Lähti 37, sijoittui 12.

1) Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka van de Nachtegaele, Ruotsi 0/68,46-0/34,13
2) Gerrit Nieberg – Blues d’Aveline CH, Saksa 0/67,70-0/35,16
3) Janne F, Meyer-Zimmermann – Buettner’s Minimax, Saksa 0/69,11-0/35,44
4) Thomas Ryan – Springfield, Irlanti 0/68,37-0/35,62
5) Gilles Thomas – Luna van het Dennehof, Belgia 0/68,71-0/36,08
6) Victoria Gulliksen – Equine America Papa Roach, Norja 0/68,58-4/35,20
7) Eduardo Pereira de Menezes – H5 Elvaro, Brasilia 0/67,11-4/35,27
8) Bart Lips – Hurricane D,D,, NED 0/67,48-4/36,05
9) Jack Whitaker – Equine America Valmy de la Lande, Iso-Britannia 0/68,49-4/36,12
10) Jordy van Massenhove – Equine America Verdiamo Z, Belgia 0/70,98-8/40,30
11) Lars Kersten – Emmerton, Alankomaat 4/64,58
12) Kevin Staut – Visconti du Telman, Ranska 4/65,42

…27) Jasmin Seppälä – Captain, Suomi 12/70,23,…
…32) Maiju Mallat – E Beliss, Suomi 24/68,57
Anna-Julia Kontio – Jay Jay van de Mottelhoeve, Suomi, hylätty

Täydet tulokset: LINKKI