Horse Show Crew - Vapaaehtoiset

Horse Show kerää yhteen suuren joukon innostuneita vapaaehtoisia. Meillä on paljon erilaisia tehtäviä, jotka ajoittuvat koko tapahtumaviikon ajalle. Valmistelevat tehtävät alkavat jo edellisellä viikolla jatkuen aina purkuun asti. Iso osa tehtävistä jakautuu kahteen vuoroon tapahtuman aikana ja pääsääntö on, että sinun pitää sitoutua olemaan vähintään kolme tapahtumapäivää mukana. Tehtäviin sinut johdattaa ryhmänjohtaja, joka opastaa ja auttaa sinua onnistumaan vapaaehtoistehtävässäsi.

Meillä on hyvä tiimihenki, josta kertoo se, että yli 400 vapaaehtoisen joukosta vuosittain vapautuu ainoastaan satakunta paikkaa uusille innokkaille vapaaehtoisille eli hae nopeasti sinua kiinnostavaa tehtävää.

Vapaaehtoiset saavat tapahtumavaatteen, vuorojenmukaiset ateriat sekä kulkuun oikeuttavan rannekkeen.

Meidän tavoitteemme on tyytyväinen, työhön opastettu vapaaehtoinen turvallisessa ympäristössä. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuista yhteisöllisyyttä ja liity osaksi Horse Show Crew -perhettä!

 

Vapaaehtoishaku alkaa toukokuussa.

 

Akkreditointi

Akkreditoinnissa loistavat palveluhenkiset ja kielitaitoiset henkilöt. Akkreditoinnissa luovutetaan toimihenkilöille, ratsastajille ja muille kulkulupaa tarvitseville tahoille oikea kulkulupa, jolla liikutaan kilpailualueella HIHS:in aikana. Lue tarkempi kuvaus.

 

Areenaryhmä

Areenaryhmässä pääsee kokemaan kilpailuareenan tunnelman aivan kosketusetäisyydeltä. Areenaryhmän tehtävä on rakentaa ja purkaa radat. Ratojen rakennus vaatii hyvää valmistelua, jotta tiukalla aikataululla pystytään toteuttamaan ratamestarin suunnittelemat radat sentin tarkkuudella. Loppusilauksen radat saavat vielä upeista kukkakoristeista.

 

Eläinlääkintäryhmä

Maailman huippuhevosista pidetään jatkuvasti hyvää huolta. Kilpailuissa FEI:n viralliset eläinlääkärit valvovat hevosten hyvinvointia ja sitä, että FEI:n sääntöjä noudatetaan, mm. doping -testein. Lisäksi kilpailuiden ”treating” eläinlääkärit päivystävät mahdollisten haavereiden varalle. Eläinlääkintäryhmässä työskentelevät vapaaehtoiset avustavat eläinlääkäreitä monissa eri tehtävissä.

 

Ensiapuryhmä

Kulissien takana toimii oma ensiapuryhmä ja ambulanssi, joka palvelee ratsastajia ja toimihenkilöitä. Yleisön ensiavusta vastaa erillinen ensiapuryhmä. Ensiapuryhmä ja ambulanssi päivystävät vain kilpailujen ajan ja luonnollisesti toivomme, että ensiavulla olisi mahdollisimman vähän töitä. Ensiapuryhmä koostuu lääkäreistä ja muista ensiaputaitoisista ammattilaisista. Lue tarkempi kuvaus.

 

Estekunnostusryhmä

Paljon kansainvälisten ratsastjien kehuja saaneet esteet syntyvät tämän ryhmän käsistä. Puomit saavat uudet upeat maalipinnat ja sponsoreiden toiveet muuttuvat todeksi taitavien estekunnostajien pensseleistä. Esteitä kunnostetaan myös jatkuvasti kilpailuiden aikana, jotta jokaisessa luokassa esteet hohtavat väriloistossa puhtaina.

 

Expo Service

Asiakaspalveluhenkinen henkilö pääsee osoittamaan taitonsa timanttisessa Expo Service -ryhmässä. Ryhmä huolehtii siitä, että tapahtuman rakennusvaiheessa, HIHSin aikana ja purussa näytteilleasettajilla ja yhteistyökumppaneilla osastoilla kaikki toimii ja näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä. Lue tarkempi kuvaus.

 

Inforyhmä

Iloinen inforyhmä palvelee yleisöä etulinjassa pääaulassa. Infopisteestä ja Jäähallilla liikkuvilta aulaemänniltä saa tietoa tapahtuman aikatauluista, ravintolapalveluista ja kaikista mahdollisista tapahtumaan liittyvistä asioista. Lue tarkempi kuvaus.

 

 Jumps Green -ryhmä

Ryhmällä on tärkeä tehtävät varmistaa, että Horse Show’n kunnianhimoiset ympäristöteot onnistuvat tapahtumassa. Ryhmäläiset neuvovat ja opastavat yleisöä ja näytteilleasettajia ympäristötekojen saloihin.

 

Kids Park

Vanhemmat saavat nauttia rauhassa huippu-urheilusta katsomossa, kun Horse Show’n lastenhoidon ammattilaiset hoitavat perheen pienimpiä Kids Parkissa. Lue tarkempi kuvaus.

 

Kilpailukanslia

Kilpailukansliassa pääsee tapaamaan Horse Show’n tähtiä eli ratsastajia ja groomeja. Kilpailukanslia palvelee ratsastajia koko kilpailun ajan. Kansliassa hoidetaan mm. rokotustietojen tarkistukset, ilmoittautumiset sekä lähtö- ja tuloslistat. Kansainvälisille ja kansallisille ratsastajille on erilliset kilpailukansliat.

 

Kouluratsastustiimi

Esteareena muuttuu kouluratsastuskentäksi yhdessä kouluratsastus- ja areenaryhmän voimin. FEI-tuomareiden sihteerinä pääset aitiopaikalle mukaan seuraamaan ja oppimaan kansainvälisen kouluratsastuksen arviointia. Lue tarkempi kuvaus.

 

Kukka- ja sisustusryhmä

Kukka- ja sisustusryhmä vastaa esteradan kukkaloistosta ja radan somistuksesta. Kukka-asetelmien suunnittelu, toteutus ja koristeluiden ylläpito kuuluu ryhmän tehtäviin. Lisäksi ryhmä somistaa VIP-alueet, lehdistötilan ja Jäähallin yleisöalueita sekä vastaa palkintokukista. Kaikesta suunnittelusta vastaa floristi. Lue tarkempi kuvaus.

 

Lehdistö- eli pressiryhmä

Kansainvälisen lehdistön viihtyvyys ja tiedotustilaisuuksien onnistuminen on tämän ryhmän käsialaa. Ryhmäläisten tehtävät ovat hyvin monipuolisia ja voivat muuttua tapahtuman aikana hyvinkin paljon, joten nopea reagointi ja hyvä organisointikyky ja kielitaito auttaa tässä tehtävässä. Lue tarkempi kuvaus.

 

Liikenteenohjaus

Liikenteenohjaus ohjaa tapahtuma-alueella tapahtuvaa liikennettä. Jäähallin rajalliset pysäköintialueet lisäävät haasteita ja hyvin organisoitu liikenteenohjausryhmä on valttia. Pieni, mutta tehokas kansainvälisten hevosautojen pysäköintitiimi on osa liikenteenohjausryhmää.

 

 Palkintoryhmä

Palkintoryhmä vastaa yhdessä tuomaritornin ja kukkaryhmän kanssa siitä, että kaikkien luokkien palkintojenjaot sujuvat juhlavissa tunnelmissa. Kaikissa luokissa huomioidaan sääntöjen mukainen palkitseminen, missä palkintoryhmällä riittää paljon valmistelevaa työtä.

 

Rakennusryhmä

Rakennusryhmä vastaa monista raskaista rakennus-, purku- ja siirtotöistä. Rakennusryhmällä on tärkeä vastuu pitää takapiha siistinä ja turvallisena ratsukoiden kulkua varten.

 

Riders Lounge

Riders Loungen ryhmäläiset pitävät huolta siitä, että kansainväliset ratsastajat ja hevosten omistajat pääsevät syömään ja rentoutumaan heille tarkoitetulla alueella.

 

Show -ryhmä

Show-ryhmällä on iloinen tehtävä vastata show-ohjelman harjoituksista ja käytännön toteutuksesta tapahtuman aikana. Show -ryhmän vetäjä suunnittelee sisällön ja kokoaa show -ohjelman yhdessä toimiston kanssa.

 

Shuttle Service

Tähtiratsastajilla ja tuomareilla on käytössä oma shuttle -palvelu. Shuttle-kuljettajat pääsevätkin jutteluetäisyydelle ratsastajien kanssa, kun shuttle-autot ovat ratsastajia vastassa lentokentällä ja hoitavat kuljetukset hotellin ja Jäähallin välillä.

 

Some-ryhmä

Some-ryhmä on siellä missä tapahtuu. Se ottaa HIHSin some-tilit haltuun koko tapahtumaviikon ajaksi. He ovat paikalla jo, kun tapahtumaa aletaan rakentamaan. Somen välityksellä yleisö pääsee seuraamaan mitä suurtapahtuman kulissien takana tapahtuu ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana. Lue tarkempi kuvaus.

 

Stewardit

Koulutetut stewardit valvovat, että hevosia kohdellaan asianmukaisesti kilpailualueella. Stewardin tehtäviin kuuluu mm. tarkistaa niinkin arkiset asiat kuin hevosen karsina kisapaikalla ja perusolosuhteet.

 

Support Services

Support Services -ryhmässä pääsee tekemään monipuolisia tehtäviä, sillä ne koostuvat useasta toiminnosta. Ryhmäläiset pääsevät avustamaan lipunmyyntipisteelle, hoitavat kopiointeja ja kokoavat kävijäprofiilia kävijäkyselyä varten. Lue tarkempi kuvaus.

 

Talliryhmä

Talliryhmä on yksi isoimmista ryhmistä. Talliryhmäläiset saapuvat tallialueelle jo alkuviikosta valmistelemaan tallialuetta valmiiksi huippuhevosia varten. Tänä vuonna tallin hoitaa reipas joukko opiskelijoita Harjun oppimiskeskuksesta.

 

Tekniikka

Pieni, mutta sitäkin tehokkaampi tekniikkaryhmä vastaa mitä moninaisimmista tekniikan haasteista. Ennen tapahtumaa suunnitellaan ja tilataan.  Mm. tietokoneiden, tulostimien, tv-monitorien, radiopuhelinten, internetyhteyksin asennus-, testaus- ja huoltotyöt työllistävät tekniikkaryhmää tapahtuman aikana.

 

Toimihenkilöruokailu

Crew Caterling -ryhmä pitävät HIHSin ihanien vapaaehtoisten ruokahuollosta huolta niin,  että vapaaehtoiset jaksavat loistaa tapahtumassa. Toimihenkilöiden catering ruokkii 500 vapaaehtoista yli viikon ajan. Crew Catering -ryhmä avustaa Red Eventsin ravintolapalveluiden keittiöhenkilökuntaa laittamalla ruoat esille nälkäisille vapaaehtoisille. Lue tarkempi kuvaus.

 

Tuomaritorni

Tuomaritornissa istuvat tuomarit, kuuluttajat, avustajat ja tulospalvelu. Tuomaritorni on kilpaluiden hermokeskus, joka vastaa kilpailuluokkien läpiviemisestä yhdessä Sports Directorin kanssa.

 

Turvaryhmä

Tapahtuman turvapäällikkönä toimii Jäähallin turvapäällikkö. Hänen apunaan toimi vapaaehtoisista koostuva turvaryhmä. Tapahtuman aikana turvaryhmän vastuulla on kulunvalvonta Jäähallilla ja tallialueella yhdessä Jäähallin henkilökunnan kanssa. Lue tarkempi kuvaus.

 

Verryttelyryhmä

Verryttelyryhmässä pääse aitiopaikalle seuraamaan huippuratsukoiden verryttelyä. Verryttelyryhmä huolehtii verryttelyalueen toimivuudesta, siisteydestä ja turvallisuudesta. Kilpailuiden aikana verryttelyryhmä pitää huolen siitä, että oikea ratsukko on radalla oikeaan aikaan.

 

VIP Lounge

VIP Loungen henkilökunta huolehtii VIP vieraiden hyvinvoinnista ja tarjoiluista sekä VIP Loungen toiminnasta tyylikkäästi ammattitaidolla.

 

VIP Vastaanotto

Tyylikkäät ja asiakaspalveluhenkiset VIP Vastaanoton emännät ottavat VIP-vieraat vastaan tervetulotoivotuksin. He huolehtivat asiakkaat oikeille paikoilleen ja vastaavat VIP asiakkaiden yleisestä viihtyvyydestä tapahtumassa.