Alan johtavat toimijat tekevät yhteistyötä vahvistaakseen Suomen legendaarista Finnderbyä. Ypäjän Hevosopisto ja Helsinki International Horse Show ovat solmineet merkittävän kumppanuuden, joka tuo uutta virtaa ainutlatuiselle ja tavallisesta esteratsastuksesta poikkeavalle Finnderbylle.

Hevosopisto ja Helsinki Horse Show ovat jo pitkään olleet tiiviissä yhteistyössä, ja nyt ne yhdistävät voimansa vahvistaakseen perinteikkään Finnderbyn kiinnostavuutta. Finnderby on tunnettu hevosurheilutapahtuma, joka kokoaa yhteen niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Uusi kumppanuus Finnderbyn osalta lisää tapahtuman houkuttelevuutta ja arvostusta, tarjoten osallistujille entistäkin hienomman kokemuksen.

”Pyrimme kehittämään klassista Finnderbyä ansaitsemaansa asemaan yhtenä Suomen arvostetuimmista hevosurheilun kilpailuissa maassamme”, kommentoi Tom Gordin, Horse Show tapahtumanjohtaja.

Uusi vakiorata

Ensimmäinen Finnderby kilpailu käytiin Ypäjän derbynurmella 1973 ja vuoteen 2017 asti rata oli aina samanlainen. Vuonna 2018 derbykenttä uudistettiin ja vanhoja kiintoesteitä poistettiin ja perinteinen vakiorata jäi käytöstä. Esteiden korkeus, 135 cm, ei kertonut koko totuutta Derby-radan vaativuudesta: perusradalla oli pituutta 1070 metriä, joka on kaksi tai jopa kolme kertaa enemmän kuin useimpien nykyaikaisten estekilpailujen radat. Tänä vuonna ratamestari Johanna Mikkola antaa radalla uudet kasvot ja uudistaa vakioradan, jota tullaan käyttämään tulevien vuosien Finnderby-luokissa.

”Finnderby edustaa pitkäaikaista kisaperinnettä, joita ei ole kovin montaa maailmassa”, kommentoi Tom Gordin Horse Shown tapahtumajohtaja. ”Tavanomaisista kilpailuista poikkeava rataprofiili tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen ja jännittävän elämyksen. Omat useat hienot kokemukset Finnderbystä vaikuttivat myös päätöksemme lähteä mukaan. Olen vakuuttunut, että kansainvälisesti arvostettu ratamestari, Johanna Mikkola, luo radasta sekä haastavan että reilun kaikille kilpailijoille.”

Voittajalle suora väylä Helsinki Horse Show’hun

Suomalaisratsastajille Finnderbyllä on aina ollut oma merkityksensä: derbyvoittoa on takavuosina arvostettu samaan tapaan kuin Suomen mestaruutta. Tänä vuonna Finnderby-luokan voittajalle on luvassa arvostetun voittajanimikkeen lisäksi 3 000 euroa palkintorahaa sekä suora väylä valitsemaansa Tasotuoppi-luokkaan tämän vuoden Horse Show’ssa. Lisäpalkintona kaikille derbyihin osallistuville on luvassa huikea lippupalkinto Horse Show’hun.

80-luvulla useaan kertaan Finnderbyn palkintopallilla ollut Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja Satu Väihkönen on ollut aktiivisesti mukana uudistamassa Finnderbyä. ”Toivon, että mahdollisimman moni ratsastaja löytää sen ilon ja flown, jonka derby-radan hyppääminen upealla Ypäjän nurmella parhaimmillaan antaa, ” kannustaa Väihkönen ratsastajia osallistumaan derby-luokkiin.

Kesän jännittävin kilpailu

Derby-kilpailu on perinteikäs ja arvostettu laji hevosurheilussa. Derby-luokkia on mielenkiintoista ja jännittävää seurata, ja kilpailun aito derby-tunnelma tarjoaa unohtumattoman kokemuksen kaikille paikalle saapuville. Yleisökin huomioidaan tapahtumassa, ja Derby-tyylin mukaisesti paras päähine tullaan palkitsemaan.

Derby-kilpailun tunnelma on ainutlaatuinen. Esteet ovat haastavia ja vaativat ratsastajilta taitoa, rohkeutta ja yhteistyötä hevosen kanssa. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua läheltä ja kannustamaan suosikkiratsukoitaan. Tunnelma on sähköinen ja jännitys käsin kosketeltava.

”Haluamme lämpimästi toivottaa kaikki hevosurheilun ystävät tervetulleiksi Ypäjälle nauttimaan yhdestä kesän jännittävimmistä ja vauhdikkaimmista kilpailuista. Derby-luokat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata huippuratsastajien taitoja ja hevosten suorituksia derby-radalla,” toivottaa Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner.

Finnderby-luokka kilpaillaan sunnuntaina 9.6. Pääluokan lisäksi kilpaillaan myös poni-, suomenhevos- ja pikkuderby.  Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 Lisätietoa:

https://hevosopisto.fi/tapahtuma/finnderby-festival/

Satu Väihkönen, satu.vaihkonen@hevosopisto.fi
Hevosopisto Oy, Hallituksen puheenjohtaja

Tom Gordin, tom.gordin@helsinkihorseshow.fi
Helsinki International Horse Show, Event Director