Ravintolapalvelut Helsinki Horse Show´ssa kääntävät uuden sivun, kun tänä vuonna Helsingin Jäähallin ruokatarjonnasta vastaa Red Events Restaurant ja yritystä johtava Noora Luojus. Luojuksella on vankka kokemus tapahtumaravintoloista jo yli 20 vuoden ajalta ja Jäähallikin on hänelle entuudestaan tuttu työpaikka kolmen vuoden takaa, jonka hän kokee pelkästään vahvuutena. “Sehän on tosi mahtava tilaisuus, kun tunnet talon ja tiedät puutteet ja sen, mitä haluaisit tehdä, niin nyt kun se on omissa käsissä niin voit tehdä. Se on tosi mahtava tilanne!”

Palautteiden perusteella tänä vuonna erityisen panostuksen kohteena Horse Show´ssa ovat erityisruokavaliolliset eli muun muassa kasvis- ja vegaaniruokailijat sekä gluteenittomat. Ylipäätään tarkoituksena on palvella mahdollisimman kattavasti koko Horse Show´n kohderyhmää. “Joka kioskista löytyy kasvisruokatuote, suurimmasta osasta myös vegaaninen. Eli nyt ei tarvitse lähteä etsimään sitä yhtä ja ainoaa paikkaa tai muutamaa paikkaa, mistä kasvistuote on saatavilla, vaan jokaisesta kioskista löytyy.” Tärkeänä teemana tapahtumassa on myös Luojuksen luotsaaman yrityksen motto `Vähemmän einestä, enemmän ruokaa`. “Valmistuotteita on ollut aikaisemmin paljon ja toki niitä löytyy jatkossakin, sillä kaikissa kioskeissa ei pysty valmistamaan ruokaa.”

Kotiruokaa ja sushia

Kysyttäessä millaisia muutoksia ruokapalvelut tulevat kokemaan viime vuoteen verrattuna, Luojuksen lista on pitkä ja veden kielelle tuova. Tarjontaan lisäyksenä on tulossa muun muassa paljon toivotut sushi- & viinibaari sekä kotiruokabuffet. Petoklubi muuttuu F.A.M.Y. -ravintolaksi. “Kotiruokabuffetissa on taustalla se, että on pitkiä päiviä, niin asiakkailla kuin työntekijöilläkin. Silloin pitää saada jotain muutakin kuin rasvaista kioskiruokaa. F.A.M.Y. tarjoaa edullista hyvää ruokaa nopeasti.”

Uudistuksiin kuuluu myös terveelliset välipalat, joita löytää helposti ympäri hallia sijoitetuista älykaapeista. Tarjolla on myös tuorepuristettua mehua. Kaiken tämän lisäksi tarjontaan kuuluu esimerkiksi erilaisia bageleita ja salaatteja, jos erityisesti terveellinen ja hieman kevyempi ruoka maistuu paremmin. “Nyt mennään asiakaskokemus edellä. Mehän olemme hinnoitteluissa menneet asiakasystävällisempään suuntaan.” Vaikka hinnat kokevatkin muutoksen positiivisempaan, asiakkaille annetaan mahdollisuus tuoda mukanaan pientä välipalaa edellisistä vuosista poiketen.

Erilaiset palvelut tuovat myös osaltaan muutoksia Horse Show´hun. Esimerkiksi kahvimyyjät tulevat kiertämään hallia kahvireput selässään. Liikkuvat kahvimyyjät ovat toivottavasti positiivinen lisä toimihenkilöille ja näytteilleasettajille. Uudistuksia kokee myös Pepe´s & Mario´s ravintolat, joista Mario´s tunnetaan nykyään Event Laungena. Ravintoloissa ei tule olemaan kattausaikoja, jolloin jokainen voi omien aikataulujensa mukaan siirtyä ravintolaan syömään. Suositeltavaa on varata ravintoloista pöytä, jos haluaa varmistaa ruokailun juuri tiettyyn aikaan.

Informatiiviset verkkosivut

Kaiken tämän tiedon ja paljon muutakin infoa tulevat kävijät löytämään Horse Show’n verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa. “Verkkosivuilla tulee olemaan interaktiivinen kartta, mistä löytyy kaikki ruokapisteet kellonaikoineen. Opastetaan mitä tehdä, mistä varata pöytä ynnä muuta sellaista.”

Verkkosivujen kautta jokainen tapahtumassa kävijä, vapaaehtoisesta asiakkaaseen, voi käydä antamassa jo tapahtuman aikana palautetta ja pyyntöjä ravintolapalveluista, johon Luojus erityisesti kannustaa. Mahdollisuuksien mukaan muutoksia ja parannuksia pyritään toteuttamaan jo tapahtuman aikana. Luojuksen ajatus on, että kokonaisvaltainen kokemus tehdään yhdessä tapahtuman tekijän ja asiakkaiden kanssa.