Kouluratsastuksen Pohjola-sarja huipentui ensimmäistä kertaa Helsinki International Horse Show´ssa.

Kouluratsastuksen Pohjola Road to Success -sarjassa on neljä tasoa; Pohjola Grand Tour (Intermediate II), Pohjola Small Tour (Intermediate I), Pohjola Rising Star Tour (Vaativat B) ja suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse Tour (Helppo A). Tasojen voitoista kisattiin syyskuussa finaalissa Hyvinkään Novassa. Jokaisen tason voittaja sekä kaksi Lucky Winneriä lunastivat paikkansa sunnuntain superfinaaliin.

Katja Laine hevosella William L voitti Pohjola Dressage Super finaalin pistein 70,850.

Katja Laine - William L. Kuva Aino Tervonen

Katja Laine – William L. Kuva Aino Tervonen

Katja Laine ratsasti Superfinaalissa elämänsä toisen vapaaohjelman, jonka ratsukko esitti Pohjola Rising Star Tourin arvostelun mukaan Vaativa B tasolla.

”Aivan huikeat fiilikset, hienoahan tämä on! Hevonenkin oli aika sinut areenan kanssa, siellä oli ihan huikea tunnelma. En ole koskaan ratsastanut noin suuren yleisön edessä!”

Kaudella 2024 ratsukolla on suunnitteilla nostaa tasoa Vaativaan A:han sekä jatkaa Pohjola-sarjan kilpailemista.

Luokan toiseksi sijoittui Veera Paloheimo hevosella Wolle Wolkestein Intermediate I tasoisella ohjelmalla pistein 70,685.

Luokka oli samalla jo 20-vuotiaan ruunan Wolle Wolkensteinin jäähyväiskilpailu näin korkealla tasolla.

Wolle Wolkestein on ollut vuosia ensin Ella Paloheimon ja viime vuosina nuoremman siskoksista, Veeran, luottoratsu.

Siskokset ovat osallistuneet Wolle Wolkesteinin kanssa SM-, PM- ja EM-kilpailuihin ja voittaneet useita mitaleita juniori- ja nuortenluokissa.

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein. Taustalla Riitta Holoainen ja Hamurai. Kuva Satu Pirinen

”Ihan todella hienolta tuntuu, mutta samalla haikealta, tämä oli Wollen viimeinen rata. Tunnelma areenalla oli uskomaton”, liikuttunut Paloheimo kertoo.

Kolmas oli Pohjola Finnhorse Tourin voittaja Riitta Holopainen suomenhevosratsullaan, 9-vuotiaalla oriilla, Hamurai. Ratsukko kilpaili suomenhevosten mestaruus kür-ohjelmalla, ja teki tuloksen 70,315 %.

Pohjola Dressage Super final Kür. Lähti 6, sijoittui 6.