Helsinki Horse Show on siirtynyt lokakuuhun 2022. Kahden siirtyneen tapahtuman myötä kiinnostaa tuleva maailmancup-sarja ja miten ensi vuoden HIHS’iin valmistaudutaan.

Kysyimme tapahtumajohtaja Tom Gordinilta missä ”laukataan” tässä vaiheessa.

Missä vaiheessa ovat ensi vuoden suunnitelmat?

Onnistuimme heinäkuisen siirtymäpäätöksen jälkeen ripeästi ”astumaan vuoden 2022 junaan”. Tällä hetkellä viimeistelemme koko syksyn markkinointi- ja myyntisuunnitelmia sekä teemme ohjelmaan ja sisältöihin tarvittavia muutoksia. Tavoitteena on, että voimme HIHS-viikolla 42 julkistaa isosti ensi vuoden tapahtuman uudistuksia.

Tullaanko World Cup -sarjaa hyppäämään tänä talvena, vaikka Helsingin osakilpailu peruttiin?

Näillä näkymin sarja käydään aika täysimittaisesti, alkaen Oslosta lokakuun puolessa välissä. Täysin auki on, miten kukin kilpailu pystyy avaamaan tapahtumansa yleisölle, rajoituksin tai ilman. Jotkut kilpailut epäröivät tällä hetkellä, moni uskoo mahdollisuuksiinsa. Loppujen lopuksi kaikki on kiinni vain siitä, miten korona ja sen ärhäkkä deltamuunnos kehittyy Euroopassa. Toivottavasti mahdollisimman moni osakilpailu on mukana – se antaisi myös vahvan pohjan ja uskoa ensi syksyn HIHS’lle.

Missä Horse Show järjestetään ensi vuonna?

Tarkoitus on järjestää myös tuleva Horse Show Helsingin Jäähallissa. Meillä on jo pitkään ollut Jäähallin osalta vahvistettu vuokrasopimus. Nyt selvitetään ja varmistetaan, että tarvittavat ulkoalueet ovat käytettävissämme. Horse Show -viikolla tarvitsemme käyttöön laajoja lähialueita mm. talleille ja hevosautoille. Tulevat Helsinki Garden ja Laakson ja Aurora-sairaaloiden yhdistämishankkeet vaikuttavat näiden ulkoalueiden käytettävyyteen. Nämä asiat selviävät lähiaikoina.

Tuleeko ”uusi normaali” aiheuttamaan Horse Show’ssa muutoksia tulevaisuudessa?

Senhän tulevaisuus, lähikuukaudet ja -vuosi, kertoo meille, kuten muillekin suurtapahtumille. Kyllä yleisötilaisuuksia jatkossa saa järjestää, siitä olen vakuuttunut. Onko sitten uusia käytäntöjä tulossa kuvioon, pysyviä tai ajoittaisia, sen aika näyttää. Uskon, että pystymme sopeutumaan uusiin tilanteisiin, erityisesti kun siihen on hyvin aikaa.

Koska 2022 Horse Show’n lipunmyynti alkaa?

Tarkoitus on lanseerata vuoden 2022 ohjelma viikolla 42, lokakuun 20. päivänä. Samalla käynnistyy ensi vuoden lipunmyynti. Olemme jo myyneet valtavasti lippuja erityisesti lauantain Land Rover Grand Prix -näytökseen ja sunnuntain Longines FEI World Cup -näytökseen. Nämä jo myydyt liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden Horse Show’hun. On ilahduttavaa, että suurin osa kävijöistä on halunnut pitää lippunsa ja palautuksia on tapahtunut vähän. Näin on myös lippunsa pitäneille varmistettu parhaat paikat, vaikka hyviä paikkoja on toki vielä jäljellä. Toivotaan että Horse Show’n fanit löytävät tiensä ripeästi lippuluukuille heti kun lipunmyynti alkaa