Tänä vuonna uusi Hanko Grand Prix, presented by Land Rover & Helsinki Horse Show toi kilpailuviikkoon ensi kertaa kansainvälisen kytköksen. Aurinkoinen ja onnistunut Hangon SeaHorse Week päättyi Marina Ehrnroothin (EVLI Ellington) hyppyyn Helsinki International Horse Show:n CSI5* 140/145 -luokkiin Helsingin Jäähalliin lokakuussa.

© Susa Laine

”Tätä tulimme hakemaan ja ei voi olla kuin tyytyväinen. EVLI Ellington tuli Hankoon vain tätä luokkaa varten ja se tulee olemaan kisakumppanini myös näissä viiden tähden luokissa Helsingissä”, iloinen voittaja sanoo.

Toiseksi sijoittunut Minna Lehtonen oli hyvillään: ”Cerano ylitti itsensä tänään, en voi olla kuin tyytyväinen.” Myös kolmanneksi sijoittunut Antti Linna iloitsi sijoituksestaan täysillä: ”Spendrup L oli vuoden vaihteessa ähkyleikkauksessa ja nyt tässä – tämä on meille voitto – terveisiä EKK:lle.”

Kaikkiaan uusi SeaHorse Weekin ja Helsinki Horse Show:n yhteistyökonsepti toimi Hangossa suunnitelmien mukaan.

© Susa Laine

”Olen erittäin tyytyväinen. Kaikki meni, kuten piti ja lisäksi Hangossa on aina hyvä tunnelma”, Helsinki Horse Show:n tapahtumajohtaja Tom Gordin summaa.

Hangossa jaettiin viikon aikana muita Helsinki Horse Show -bonuspaikkoja seuraavasti: Jenna Yrjövuori (Finnish Open), Anna Rämö (Amateur Tour Lucky Winners), Lina Leväaho (Nordic Junior Tour), Tia Hakkarainen (Pony Tour) sekä Amateur Tourin finaaliin Sara Suomi ja Orvokki Somervuori (90 cm), Marie Saarinen (100 cm) ja Emma Hietaranta (110 cm).

Uutta tänä vuonna oli myös viimeiseen asti jännittävä esteratsastuksen Joukkue SM 120/130 -tasolla. SM kultaa vei Ratsastusseura Varsa, hopeaa Ratsastusseura Kiva ja pronssia Ratsastusseura Aino.

Sunnuntaiaamun 130 -tason Hanko Speed Race:n, Prix de Hangon kaupunki – Hangö Stad, vei Korpikylän Mikael Wahlman (Corfu Z).

Yhteensä vilkkaan ja onnistuneen kilpailuviikon aikana nähtiin 1040 lähtöä 80-145 -tasoilla.

Kilpailujärjestäjä SeaHorse Week ry on solminut Hangon kaupungin kanssa puitesopimuksen kilpailun järjestämisestä Hangossa ainakin seuraavan viiden vuoden ajan. Seuraava SeaHorse Week järjestetään perinteisesti viikolla 30, tarkemmin 24. – 28.7.2019. Ensi vuoden kilpailuviikon ohjelmaan palataan myöhemmin.

Vuodesta 1997 järjestetty SeaHorse Week on vakiinnuttanut paikkansa Hangon tapahtumakesässä ja keräsi tänä vuonna ennätysyleisön: kilpailuviikolla vieraili kaikkiaan 8200 katsojaa, reilu 2000 enemmän kuin viime vuonna. ”Hangon upea yleisö ei ole turhaan maankuulu”, iloinen kilpailunjohtaja Mia Maukonen kiittelee.

Teksti – Minna Ruolanto
Tiedottaja/ SHW