Laura Lehtonen ratsasti Rascajansa Horse Show’n lauantain myöhäisillan kouluratsastusluokan voittoon. Muun muassa kaunottaren ja hirviön musiikin tahtiin tanssahdellut ratsukko väläytteli hienoja pätkiä. Voittoprosentit olivat 68,305.

Laura Lehtonen ja Rascaja. Kuva Satu Pirinen

 Iso areena ja yleisö hieman mietityttivät, mutta hevonen tuntui hyvältä. Suoritus oli tasainen ja se riitti tänään, totesi onnellinen voittaja Lehtonen.

Kilpailu oli tiukka. Toiseksi sijoittuivat Susanna Therman ja Dragonheart prosentein 68,105. Kolmas sija meni Ella Paloheimolle ja Wolle Wolkensteinille prosentein 67,800.

Kisa oli turhan jännittynyt ja kaikki tekivät virheitä. Halli oli tänään hevosille tai ehkäpä ratsastajille turhan vaikea. Lehtosen Rascaja olisi saanut olla jäntevämpi ja kootumpi ja Dragonheart jopa pysähteli. Tuomaripisteet vaihtelivat ehkä hieman sen mukaan, missä kukakin istui. Joka tapauksessa järjestys on oikea tälle päivälle, päättää kilpailun päätuomari Paula Nystén.

Teksti: Katri Klinga / SRL

N15 Small Tour Dressage Final Presented by LähiTapiola, lähtöjä 5, sijoittui 5.

1) Laura Lehtonen/Rascaja, Helsingin Ratsastajat, 68.305 % 2) Susanna Therman/Dragonheart, Husön Ratsastajat, 68.105 %, 3) Ella Paloheimo/Wolle Wolkenstein, Hyvinkään Urheiluratsastajat, 67.800 %, 4) Heli Hirvo/Don Preferido, Valkeakosken Ratsastusseura, 66.950 %, 5) Sara Maattola-Lindholm/Sambaya, Ratsastusseura DC, 65.435 %