Teemu Ahtee jountamassa Lasten Matineaa, kuva Tuija Järvinen

Jaahas, olettekin kaikki tässä. Tervetuloa, nimeni on Teemu ja toimin HIHS:n aikana muun muassa show-ohjelmien juontajana. Sen lisäksi vastaan osaltani siitä, että kokonaisuus pysyy aikataulussa viikon aikana. Tervetuloa mukaan tutustumaan jäähallin backstage-alueeseen!

Aloitetaanpa koko tapahtuman pääkallonpaikalta. Täällä istuvat muun muassa Tom Gordin, sekä HIHS:n toimistolta Anna-Maija. Tiedotusvastaava Kati ja valokuvaajat ovat myös työn touhussa. Seinillä on fläppitaulun paperille kirjoitettu viikon tärkeät tapaamiset ja kokoukset. Tom tykkää edelleen perinteisestä paperista…

Ovelta kun kurkistatte ulko-ovelle päin, näette ratsastajille tarkoitetun ruokalan. Siellä saattaa kuulla meheviä juoruja, jos sattuu oikeaan pöytään, oikeaan seuraan…

Sitten suuntaamme tapahtuman ehkä ruuhkaisimmalle käytävälle. Täältä löytyvät niin vapaaehtoisten ryhmähuoneet, turvatiimin lepotilat kuin autokuskienkin tilat. Ja tässä on kuuluisa tuubi, jota pitkin ratsukot saapuvat verryttelyhallista areenan kirkkaisiin valoihin. Siitä vaan rohkeasti läpi!

Tuubin toisella puolella tuoksuu maali ja tärpätti. Saavumme estekunnostustiimin valtakuntaan. Täällä syntyvät toinen toistaan upeammat esteet, joita näette areenalla viikon mittaan. Ja tiedättekö, että Longinesilla on oma tiiminsä, joka reissaa ympäri maailmaa mukanaan areenalla nähtävät Longines-esteet, sekä kentällä nähtävä kello. On ajassa, voin luvata!

Verryttelyhallin läpi kävellessä saattaa törmätä tuttujen lisäksi stewarditiimiin, joka on paikalla aina, kun hallissa on hevosia. Samoin paikalla ovat eläinlääkäritiimi ja kengittäjä. Hallin perältä löytyy vielä vapaaehtoisten ruokala, jonka henkilökunta pitää huolen siitä, ettei verensokeri laske viikon aikana liian alas. Tärkein tuote on ehdottomasti kahvi. Sitä menee hehtolitroittain!

Mutta hyvänen aika, nyt joudun rientämään. Kiitos mielenkiinnosta, nähdään pian!