Kohta jäähallin käytävät täyttyvät ihmisistä, ihmisistä, joilla on kaikilla sama kiinnostuksen kohde. Kasvot ovat onnelliset ja jokainen metri käytävällä on täynnä kohtaamisia. Katsomossa tarkkaillaan silmä kovana suorituksia ja eletään niissä tunteella mukana, kannustettaan ja taputetaan, ehkä jopa vuodatetaan kyyneleitä onnistumisista tai epäonnistumisista. Vuoden suurin vuosittainen sisäurheilutapahtuma alkaa pian. Expo-alue kuhisee harrastajia, kun yli 70 näytteilleasettajat ovat laittaneet kaikki täydellisesti esille. Viiden päivän aikana yli 400 hevosen kaviot kopisevat areenalla. Kohta se alkaa. Tunnelma on taattu. Tämä kilpailu on niin tärkeä Suomen ratsastukselle, meidän harrastuksellemme, meidän alalle niin monella tapaa. Näyteikkuna.

Tätä kirjoittaessani itsellä tulee jo kyynel silmään. Ensimmäinen kerta minulle Horse Show’ssa oli katsojana 90-luvun alussa Messukeskuksessa. Silloin sanoin ääneen, että ”täällä mä vielä joskus ratsastan”. IUskon että tämä sama lausahdus on kuultu monen nuoremman ja vanhemman harrastajan suusta, se on monen unelma. Minun unelmani toteutui ja ratsastin HIHS’issä useita vuosia eri hevosilla kansainvälisissä luokissa niin juniorina, nuorena ratsastajana kuin seniorinakin. Se oli kilpailu, jota odotettiin joka vuosi, kilpailu johon tähdättiin. Siellä koettiin suurimmat tunteet, niin satulassa kuin katsomossa. Maammelaulut. Onnistumiset ja pettymykset. Kilpailukaudessa oli paljon tärkeitä arvokilpailuita ja muita kisoja, joita kohti tehtiin töitä, mutta jotenkin HIHS oli aina HIHS. Lataus kilpailuun oli aina erilainen. Sen teki areena, katsojat, kansainvälisyys, tunnelma ja kaikki sen ympärillä. Sen jälkeen HIHS on ollut minulle paikka täynnä kohtaamisia: Ei ole paikkaa, jossa olisi yhtä paljon ystäviä, kavereita ja tuttuja, samana viikonloppuna saman asian äärellä. Niin paljon naurua ja halaamisia.

Kiitos Helsinki Horse Show ja kiitos kaikki ihmiset, jotka antavat aikaansa tämän huikean tapahtuman järjestämiseen. Ensi viikolla kohdataan, en malta odottaa! TERVETULOA HELSINKI HORSE SHOW 2023!

Kirjoittaja Pauliina Virta