Kuka: Henrik von Eckermann
Mikä: Esteratsastuksen maailmanlistan ykkönen
Miksi: Voittanut vuosina 2021-2023 kaksi maailmanmestaruutta, olympiajoukkuekultaa ja maailmancupin finaalin
Mitä: Kilpailee Helsingin maailmancupissa ja pitää sunnuntaina suositun, nyt 30 minuuttisen miniklinikan
Mistä: Ruotsalainen, nyt oma Cyor Stables -valmennustalli Kesselissä, Alankomaissa kilparatsastajapuoliso Janika Sprungerin kanssa. Perheessä myös poika Noah.

Se on matka, kun on tärkeä

Maatilalla Nyköpingissä nuorena asunut Henrik on aina rakastanut eläimiä. Hän aloitti ratsastuksen 14-vuotiaana, koska innostui kilparatsastuksesta istuttuaan vanhempiensa kanssa Göteborg Horse Show´n katsomossa.

Ahkera ja motivoitunut ratsastaja työskenteli kaksitoista vuotta nelinkertaisen olympiakultamitalisti Ludger Beerbaumin tallilla Saksassa. Kansainväliselle huipulle hän nousi kymmenisen vuotta, nyt hän maailman ykkönen.

Menestys ei kuitenkaan mene hänellä hevosrakkauden edelle. Henrik korostaa sitä, miten paljon lajiimme kuuluu muutakin kuin ratsastus. Ymmärryksen ja yhteyden luominen hevosen kanssa on kaiken perusta.

”Se, että pystyy työskentelemään hevosten kanssa niin, että siitä tulee yhteistyötä. Voittaminen on vain pieni osa sitä kaikkea. Se on matka, joka on tärkeä”, sanoo Henrik Olympics.comin sivuilla.

”Voittaminen on vain kruunu. Hevosten kanssa ei ole koskaan samanlaista päivää. Tämä on siitä täysin ainutlaatuinen urheilulaji. Jotkut päivät ovat upeita, toisina päivinä putoat hevosen selästä mutaan. Koskaan ei voi etukäteen tietää, mitä tulee käymään”, kertoo päivittäin kymmenenkin hevosta ratsastava Henrik.

Kuulet Henrikin valmennusmetodeja sunnuntain pidennetyssä miniklinikassa!

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan Henrikin kisaviikonloppua niin valmistautumisessa, verryttelyssä kuin radallakin. Lisäksi Henrik avaa ajatuksiaan hevosista ja valmentautumisesta suositussa miniklinikassa sunnuntaina. Yleisön pyynnöstä miniklinikka on nyt kaksi kertaa aiempaa pidempi eli puolen tunnin mittainen.

Henrik ja muut maailmantähdet kilpailevat Horse Show´ssa Jäähallissa perjantaista sunnuntaihin.