Suomen merkittävin ratsastuksen huippu-urheilutapahtuma, Helsinki Horse Show, sai maailmancup-kisojen oikeudet kaudelle 2021-2024. Kansainvälisen Ratsastajainliiton FEI:n hallitus päättää maailmancup-osakilpailujen järjestäjät aina kolmivuotiskaudelle. Helsinki Horse Show on Suomen ainoa kilparatsastuksen korkeimmalla, eli 5* tasolla ratsastettava kansainvälinen kilpailu.

”Olemme äärettömän tyytyväisiä tästä kansainvälisen liiton luottamuksen osoituksesta”, kertoo Tom Gordin, tapahtuman johtaja ja jatkaa, ”FEI antaa laatupisteitä kilpailuille kisajärjestelyjen eri osa-alueista. Kokonaispisteemme 2019 olivat jo 90/100, joka on varmasti vaikuttanut FEI:n päätökseen. Helsinki Horse Show on ollut maailmancup-osakilpailu jo vuodesta 1986. Joka vuosi olemme systemaattisesti pyrkineet kehittämään tapahtumaa niin, että se palvelisi niin kansainvälisiä ratsastajia, suurta yleisöä, yhteistyökumppaneita, mediaa kuin kaikkia toimihenkilöitäkin.”

Viime syksynä ennätysyleisö – ensimmäistä kertaa yli 50 000 kävijää
Vuoden 2019 Helsinki Horse Show tavoitti ennätysyleisön, kun katsojamäärä nousi yli 50 000. Yleisötutkimusten perusteella yli 95% kävijöistä oli tyytyväisiä tapahtumaan ja sen tunnelmaan. Myös palaute kansainvälisiltä kilpailijoilta ja heidän tiimeiltään oli erittäin positiivista.

Helsinki Horse Show’n ympäristöohjelma sai laajaa kansainvälistä huomiota
Horse Show’n ”Jumps Green” -ympäristöohjelma ja Fortum HorsePowerin ”lannasta sähköä” -konsepti saivat poikkeuksellisen laajan kansainvälisen huomion maailman laatumedioissa. ”Olen varma siitä, että myös kestävän kehityksen toimenpiteemme ovat osaltaan vaikuttaneet FEI:n päätökseen myöntää meille maailmancup-status jälleen kerran”, miettii Tom Gordin, ”Meidän visiomme on olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastuskilpailu.”