Ruotsalainen MM-ratsukko Jeanna Högberg ja Astoria jatkoivat voittoputkeaan eilisen Grand Prix -luokan jatkoksi ja ottivat kultamitalin myös lauantain vapaaohjelmasta upealla tuloksella 75,355 prosenttia. Eilisen tapaan toiselle sijalle ratsasti Jennie Larsson prosentein 74,700 ja kolmanneksi suomalaisratsastaja Maria Pyykönen tuloksella 68,710 prosenttia.

 

Jeanna Högberg ja Astoria. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Voittaja Högberg hehkuttaa jäähallin puitteita verryttelyalueesta areenaan. Hänen mukaansa 10-vuotias ratsu, Astoria, oli radalla edelleen hieman jännittynyt, mutta eiliseen nähden jo paljon parempi.

”Tänään ongelma olin enemmänkin minä itse. Minun on tunnettava musiikkini paremmin. Se on tehty alun perin toiselle hevoselleni Lorenzolle, enkä ollut tänään aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, Högberg sanoo.

Högberg on tyytyväinen hevoseensa ja kertoo sen olevan oikeaa tähtiainesta niin radalla kuin tallissakin.

”Astorialla ei ole juurikaan heikkouksia, mutta tietenkin kaikessa voi aina parantaa. Olen erityisen tyytyväinen sen laukkaan ja siirtymisiin. Piaffe, passage ja piruetit vaativat vielä työtä, mutta hevonen on vielä nuori ja minulla on suuret odotukset sen suhteen.”

 

Maria Pyykönen ja Furst Wild S. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

 

Senioreiden hallimestari ja Suomen mestaruuden pronssimitalisti Maria Pyykönen sijoittui parhaana suomalaisena kolmanneksi hevosellaan Furst Wild S:llä.

”Perjantaina hevonen oli vielä todella jännittynyt, mutta tänään se keskittyi sisääntulon jälkeen hyvin ja oli kanssani radalla loppuun asti”, Pyykönen kertoo.

Ratsastajan mukaan kokoavat liikkeet, piaffe ja passage, olivat ohjelman kohokohta, ja haastavistakin liikkeistä hevonen suoriutui hyvin. 12-vuotias suomenpuoliveriruuna on ollut Pyykösellä vuotiaasta asti.

”Tunnemme toisemme niin hyvässä kuin pahassakin. Ruuna on oikea halinalle, mutta voi toisaalta kiihtyä nollasta sataan, jos ei pidä jostain.”

Kilpailun tuomari Paula Nysten kertoo nauttineensa tänään erityisesti Högbergin hevosen liikkeistä.

”En saanut silmiäni irti voittoratsukosta. Kaiken kaikkiaan kolmen kärki oli todella hyvä, ja olen iloinen, että eilisen haasteista huolimatta Maria oli tänään kolmas. On rohkeaa tulla tänne, sillä paikka on todella poikkeuksellinen ja haasteellinen ratsukoille”, Nysten kommentoi.

Sunnuntaina ohjelmassa nähdään intensiivinen kouluratsastuksen kaksintaistelu, jonka tuomareina toimivat Paula Nysten sekä Henri Ruoste. Ruoste saapuu Saksasta Helsinkiin Horse Show´hun.

Kansainvälinen kouluratsastus Grand Prix Freestyle presented by RTV . Lähti 8, sijoittui 5

1) Jeanna Högberg – Astoria, Ruotsi 75,355%
2) Jennie Larsson – Bonafide, Ruotsi 74,700%
3) Maria Pyykönen – Furst Wild S, Suomi 68,710 %
4) Dina Ellermann – Finalist, Viro 68,635%
5) Elisabet Ehrnrooth – Macacho, Suomi 67,42

 

Täydet tulokset: LINKKI