Tulevaisuuden nuoret kouluratsastustähdet Oona Ylirautia ja Janni Martikainen esittävät osana lauantai-illan Olympia-show’ta itse suunnittelemansa Future Pas de Deux -kouluratsastusesityksen.

Oona Ylirautio ratsunsa Farjanan kanssa.

Janni Martikainen luottoratsunsa Cornando v/d Cadzandhoeven selässä.

Oona Ylirautia on vasta 17-vuotias, ja osallistuu esitykseen omalla 8-vuotiaalla hevosellaan Farjana. Oona on ratsastanut jo lähes kymmenen vuotta ja kilpaillut kouluratsastuksessa junioriluokissa jo viiden vuoden ajan menestyksekkäästi niin alue- kuin kansallisella tasolla. Horse Show’n lauantai-illan esitys on Oonan ensimmäinen kerta Jäähallin areenalla, ja tietenkin vähän jännittää.

Janni Martikainen, 25, on jo kisakonkari nuoresta iästään huolimatta. Hän on kisannut menestyksekkäästi ponivuosista lähtien sekä poneilla että useilla eri hevosella, niin SM-, PM- kuin EM-tasolla. Vuonna 2018 Janni voitti nuorten ratsastajien SM-kultaa ja vuosina 2019 ja 2021 hän kilpaili menestyksellisesti Small Touria. HIHS:ssa Janni ratsastaa jo 20-vuotiaalla luottohevosellaan Cornando v/d Cadzandhoevella. Janni on kerran aikaisemmin esiintynyt Horse Show’ssa – hän oli nimittäin 2010 mukana katrillissa Zippo-ponillaan!

Molempien tyttöjen suuri unelma on päästä edustamaan Suomea olympialaisissa jonain päivänä.