Uusi kansallinen esteratsastuksen Grand Slam -sarja on päätetty siirtää kokonaan kaudelle 2021. Vallitseva tapahtumakieltotilanne aiheuttaa tällä hetkellä ja lähikuukausina mittavia haasteita järjestäjille, ratsastajille, kävijöille ja kaikille kohderyhmille.

”Valtiovallan kokoontumis- ja tapahtumakielto ulottuu tällä hetkellä 31.5.2020 asti. Tilanne aiheuttaa epävarmuutta kesän kilpailutoiminnan suhteen. Tässä tilanteessa on mahdotonta arvioida, miten kesän kisat viedään läpi”, toteaa Grand Slam -sarjasta vastaava Helsinki Horse Show’n tapahtumajohtaja Tom Gordin.

”Pidimme tänään Grand Slam -järjestäjien Tampereen Hevoset-messujen, Ypäjän Finnderbyn sekä Hanko SeaHorse Weekin kanssa pikakokouksen. Haluamme varmistaa, että ratsastajat ja hevoset saavat tasavertaiset ja hyvät valmistelumahdollisuudet. Kaikki tukivat ajatusta, että keskitämme voimamme kaudelle 2021 ja uusi Grand Slam -sarja saa silloin lentävän lähdön”, toteaa Gordin.

Esteratsastuksen Grand Slam -sarja on neljän suurimman ratsastustapahtuman Tampereen Hevoset-messujen, Ypäjän Finnderbyn, Hanko SeaHorse Weekin ja Helsinki Horse Show’n yhteinen huippusarja. Tapahtumat keräävät yhteensä yli 90.000 kävijää vuosittain. Rahapalkintoja jaetaan yhteensä lähes 50.000 €. Grand Slam -sarja käynnistyy keväällä 2021 Tampereen Hevoset-messuilla.