Ruotsalaisnaisten menestys Helsingissä jatkuu. Defender Grand Trophyn voittoon ratsasti Angelica Augustsson Zanotelli hevosella Kalinka van de Nachtegaele. Toiseksi sijoittui ranskalainen Julien Anquetin ja kolmanneksi iso-britannialainen Jack Whitaker. Parhaana suomalaisena maaliin ratsasti Anna-Julia Kontio hevosella Lopez vd Oude Heihoef.

Angelica Augustsson Zanotelli ja Kalinka van de Nachtegaele. Kuva: Satu Pirinen

 

Äitiyslomaltaan voitokkaan paluun tehnyt ruotsalaisratsastaja Angelica Augutsson Zanotelli ei jättänyt lauantaina juuri mahdollisuuksia muille ratsastajille. Hän suoritti uusintakierroksen ainoan puhtaan radan, eikä säästellyt vauhdissakaan.

”Tiesin, että olimme tänään nopeita. Kysymys oli siitä, kuinka paljon muut ratsukot olivat valmiita ottamaan riskejä.”

12-vuotias ruuna on tullut ratsastajalle melko kokemattomana kolme vuotta sitten. Hän on rakentanut sitä eteenpäin aina viidentähden tasolle asti. Välissä ratsastaja on pitänyt äitiyslomaa jatkaen uraansa tänä vuonna sijoittuen maailmancupin finaalissa sijalle 14 ja kolme viikkoa sitten New Yorkin viiden tähden Grand Prix´ssä yhdeksänneksi.

”Valehtelisin jos sanoisin ettei huippu-urheilun pariin palaaminen ole ollut haastavaa. Minulla on kuitenkin mahtavia ihmisiä tukemassa minua niin tallilla kuin kotonakin. Töitä on täytynyt tehdä, mutta en olisi tässä tänään ilman näitä ihmisiä. Tämä oli suurin voittoni äitiysloman jälkeen.”

Angelica osallistui kilpailuun aviomiehensä, maailmanlistan top 10:iin kuuluvan brasilialaisen Marlon Modolo Zanotellin kanssa. Avioparilla on erinomainen mahdollisuus kärkisijoihin sunnuntain Longines FEI Jumping World Cupissa.

 

Anna-Julia Kontio ja Lopez vd Oude Heihoef. Kuva: Satu Pirinen

 

Anna-Julia Kontio oli kolmantenatoista luokan paras suomalainen. Hän on iloinen hevosensa Lopez vd Oude Heihoefin suorituksesta.

”Hevosen ensimmäinen kerta tällä tasolla oli viime viikolla Oslossa. Siellä se otti kaksi pudotusta, ja täällä tänään yhden. Kyseessä on iso hevonen, joten tiesin, että tämä olisi vaikea rata sille. Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tehdä muutaman lyhyemmän tien pitääkseni hevosen keskittyneenä, mutta joka tapauksessa se hyppäsi hyvin.”

Myös Kontio kilpaili luokassa yhdessä aviomiehensä Jens Vandenberkin kanssa, joka ratsasti vain hieman Kontiota nopeamman ajan tullen sijalle 12.

”On hienoa, että saimme kuitenkin sijoituksen kilpailusta”, Kontio kommentoi.

 

Defender Grand Trophy, 160 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 34, sijoittui 12

1) Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka van de Nachtegaele, Ruotsi 0-0/36,72
2) Julien Anquetin – Blood Diamond du Pont, Ranska 0-4/35,05
3) Jack Whitaker – Q Paravatti N, Iso-Britannia 0-4/37,45
4) Jens Fredricson – Diarads Rose Elith, Ruotsi 0-8/38,

Täydet tulokset: LINKKI