Viikonlopun viimeinen kouluratsastusluokka päättyi suomalaisjuhliin, kun Anna von Wendt ja Denzel ottivat voiton Westerback Knock Out Dressage –kilpailussa. Ruotsin Charlotte Haid Bondergoord ja Roberto Des Frettes jatkoivat hienoa viikonloppuaan ja sijoittuivat toiseksi ennen Viron Dina Ellermannia ja Donna Annaa.

– Otin alkuun sen strategian että yritin pitää Denzelin rauhallisena, koska tiedän että se helposti villiintyy. Ja niin se itse asiassa tekikin mutta aika hyvin onnistuin lopulta pitämään sen hallinnassa. Minulle on ehkä vähän etu että Denzel on vähän laiska mutta syttyy taputuksista, ollaan oltu mukana monta vuotta täällä Helsingissä ja tiedetään vähän millainen tunnelma hallissa on tämän luokan aikana. Luulen että se oli meidän etu tällä kertaa.

Anna von Wendt ja Denzel. Valokuva Iita-Maria Ahtiainen
Anna von Wendt ja Denzel. Valokuva Iita-Maria Ahtiainen

”Ensimmäinen kierros meni tosi hyvin ja virheittä, toisella oli tiet vähän hakusessa, etenkin koska parini meni vähän hitaammin siinä edellä, mikä vaikutti omaankin rytmiin. Passage meni hyvin ja Denzel tuntui hyvältä kauttaaltaan. Olihan siinä muutamia virheitä, mutta osaa näistä vaikeista liikkeitä ja yhdistelmistä ei ehkä harjoittele niin paljon normaalisti”, von Wendt kertasi suoritustaan

“Ensi vuonna ratsastan todennäköisesti uudella hevosella, joten tämä saattaa olla Denzelin viimeinen kerta Horse Show’ssa. Uusi GP hevoseni on Sir Fashion, se on vielä Saksassa ja lähden sinne ensi viikolla treenaamaan, von Wendt kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Valokuva Satu Pirinen


Myös tuomarit nauttivat Knock Out –luokasta.

”Tämä on hauska luokka, ensinnäkään tässä ratsastajien eikä tuomareiden tarvitse olla ihan niin tosissaan kuin normaalisti, vaikkakin me silti arvostelemme tämän kuin minkä tahansa muunkin luokan. On aina mielenkiintoista kun ratsukot esittävät vaikeita asioita peräkkäin, esimerkiksi tänään Annan pari Charlotte lähti menemään väärää tietä ja hevonen oli hyvin jännittynyt, mikä sotki alkua vähän, mutta sitten taas lopussa he esittivät 9 arvoista piaffia ja loistavaa passagea ja Anna vastaavasti aloitti vahvasti mutta sitten loppuun tuli se yksi erikoisempi liike, joten kyllä me aina välillä joudumme käyttämään mielikuvista arvostellessamme tätä luokkaa, Irmeli Summanen kommentoi. 

”Kuten Irmeli sanoi, tämä formaatti on tosi kiva ja hauska arvostella. Ratsastajat ja hevoset ovat kontaktissa yleisön kanssa ja mitä tahansa voi tapahtua. Paras asia tässä formaatissa on sen yllättävyys, sillä ne jotka tekevät varsinaisella radalla parhaan suorituksen eivät välttämättä menesty juuri tässä luokassa, Paula Nysten lisäsi .