Anna-Julia Kontio © Satu Pirinen

Anna-Julia Kontio hyppäsi Oslossa ensimmäisen maailmancupratansa uudella ratsullaan Ornellaia. Ja nousi saman tien maailmancupin pisteille. Kontio hyppäsi perusradan virheittä ja jatkoi uusintaan 11 muun ratsukon kanssa. Uusinnassa tulleet kolme pudotusta jättivät ratsastajan vielä sijalle kaksitoista. Revanssin paikka on kuitenkin heti ensi sunnuntaina Helsingin Jäähallissa, ja vielä kotiyleisön tukemana.

Oslon voiton vei ruotsalainen Douglas Lindelöw ja Zacramento. Helsinkiin saapuva olympiakultamitalisti Kevin Staut hyppäsi Silver Deux de Virton HDC:llä lupaavasti toiseksi. Myös kisan nelonen, Italian Luca Maria Moneta ja Connery ja kuutonen Saksan Hans-Dieter Dreher ja Twenty Clary suuntaavat alkuviikosta Suomeen.

Team Harmony -tiimin uutena ratsastajana lahjakas Kontio on ehtinyt hypätä Ornellaialla vasta muutaman kisan. 13-vuotias tamma hyppäsi aiemmin John Whitakerin ratsastamana mm. Rion olympialaisissa. Whitakerin poika Robert ja veli Michael kisaavat myös Helsingissä. Helsinki Horse Show´ssa menestystä muutama vuosi sitten niittänyt ratsu Fardon oli sekin Oslossa mukavassa vireessä.

Kontio nähdään Suomessa ensimmäisen kerran keskiviikko aamuna YLE Aamu-tv:ssä ja kuullaan klo 10.40 YLE Radio Suomessa. Torstaiaamuna Kontion voi nähdä Huomenta Suomessa, ja sen jälkeen Helsinki Horse Show´ssa Jäähallissa.