Samaan aikaan kun kansainväliset tähdet valmistautuvat Rotterdamin EM-kilpailuihin, Helsinki International Horse Show´n toimistossa katse on lokakuussa. Helsingin viiden tähden maailmancupin osakilpailu on maailman kovimman liigan, Länsi-Euroopan, yksi ehdoton laatutapahtuma.

Sen tietää myös Helsingin yleisö. Se rakastaa huippu-urheilua ja saa siitä nauttia täysin siemauksin. Maailman huippuratsastajat tulevat vuosittain Helsinkiin, kuten myös maailmanlistan parhaat, arvokilpailumitalistit ja legendat.

Viime vuoden pääkilpailut Land Rover Grand Prix ja Longines FEI Jumping World Cup™ saivat molemmat huikeat yli 98 % tyytyväisyysluvut näiden näytösten yleisöltä. Ja kyllä paikalla olevat saattoivat todeta, että nämä kilpailut, ja erityisesti uusintojen loppuhuipentumat, saivat jokaisen esteratsastuksesta ja maailman huippujen suorituksista nauttivan kananlihalle, tapahtumajohtaja Tom Gordin toteaa syystäkin ylpeänä.

Syyskuussa tiedämme ketkä tulevat

Kutsut eri maiden ratsastajainliittoihin lähtevät elokuun alussa. – Syyskuussa saamme tietoa Helsinkiin osallistuvista kansainvälisistä ratsastajista. Kiitos Helsingin korkeimman 5* luokituksen ja laajojen kansainvälisten suhteiden, saamme nykyään ison osan maailman estetähdistä Helsinkiin. Meillä on jopa ”käänteinen haaste”. Halukkaita on tulossa liikaa, ja joudumme tarkkaan rajaamaan ratsukoita.

Ja miten tilanne on näin herkullinen?

Haluamme saada enintään maailmancupsääntöjen sallimat 40 mc-ratsastajaa Helsinkiin. Näin he kaikki pääsevät suoraan sunnuntain pääluokkaan, maailmancupin osakilpailuun, Gordin avaa.

Muihin kansainvälisiin 5* luokkiin on mahdollista kutsua enintään 10 ratsastajaa. Tämä kiintiö täyttyy Suomen kiintiöstä, joka muuten on enintään 6 mc-luokkaan ja 4-6 muihin luokkiin. Jäljelle jäävät paikat menevät ulkomaisille ratsastajille.

Kotimainen ”Helsingin urapolku” huipentuu syyskuiseen kisaviikkoon, Ypäjä Horse Show´hun. Siellä merkittävä osa kotimaisista Amateur Tour -ratsukoista ja muista ryhmistä hakee viimeisiä kvaalejaan Helsingin Jäähalliin. Horse Show on ainutlaatuinen näyttämö yli 200 kotimaiselle ratsukolle.

Kouluratsastuksella oma tärkeä paikkansa

Kolmen tähden kansainvälinen kouluratsastus on omassa merkittävässä roolissaan Horse Show´ssa. Osa katsojista suuntaa Helsinkiin erityisesti kouluratsastuksen houkuttelemana.

Odotamme Jäähalliin 10-12 ratsastajaa 3-4 maasta. Yleisömme pitää erityisesti vapaaohjelmasta musiikilla eli küristä ja kepeästä kaksintaistelusta eli knock-outista. Ulkomailla asuvat kotimaiset kärkinimemme, kuten lahjakas Henri Ruoste, herättävät täällä paljon kiinnostusta. On hienoa nähdä heidän kehitystään ja maailmanluokan esityksiään, Gordin kiittää.

Helsinki International Horse Show on maamme suurin sisäareenatapahtuma ja ainoa korkeimman viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Suurtapahtuman kohokohdat ovat Land Rover Grand Prix ja Longines FEI Jumping World Cup™. Helsingin maailmancupin osakilpailu kerää maailman kärkiratsastajia Helsingin Jäähallille 23.-27.10. kisaamaan yli 400.000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä mc-pisteistä matkalla World Cup Finaaliin Las Vegasiin huhtikuussa 2020.

Helsingissä kilpailevat maailmantähdet julkaistaan 24.9.