Esteratsastuksen kansallisen Pohjola-sarjan Superfinaalit käynnistyivät ensimmäisillä karsintaluokilla Helsinki Horse Show’ssa. Keskiviikon ja torstain tulosten perusteella kunkin Pohjola-sarjan kymmenen parasta ratsukkoa saavuttaa tiensä perjantai-illan finaaliin. Kansallisten kilpailuiden osalta myös Tasotuoppi- ja Amateur Tour-kilpailusarjat sekä nuorten hevosten luokat saatiin käyntiin.
Sani Illi ja Backwoods Challenger Kuva: Satu Pirinen

Sani Illin ja Backwoods Challenger suorittamassa Pohjola Bronze osakilpailussa. Kuva: Satu Pirinen

135 senttimetrin tasolla kilpailtava Pohjola Silver GP Superfinaali käynnistyi Helsingistä kotoisin olevan 18-vuotiaan Patricia Ivanitskiyn ja Birte Star K Z:n luokkavoitolla. Toiseksi Haukiputaalta kotoisin oleva Aada-Minea Hanhela, 18, ratsuna Lotus vd Bisschop, ja kolmanneksi Korpilahdelta lähtöisin oleva Susanna Granroth 7-vuotiaalla High Hopes du Fleuvella.
”Todella hyvä fiilis! Kulunut kausi on ollut meille haasteellinen, joten onnistuminen näin tärkeässä paikassa tuntuu erityisen hyvältä. Huominen jännittää, toivottavasti sama hyvä fiilis jatkuu. Hevonen oli parempi kuin ikinä, huomiselle lähdetään hakemaan puhdasta rataa ja hyvää fiilistä”, Ivanitskiy kertoo.
Pohjola Bronze GP käynnistyi Myrkkyyn hiljattain muuttaneen Sofia Granatin, 14, ja Lecafun luokkavoitolla. Toiseksi luokassa ratsasti niin ikää Myrkystä kotoisin oleva Sani Illi,14, Backwoods Challengerilla, ja kolmanneksi Haarajoella tallia pitävä Anna Granberg Chekkosella. ”Hyvä fiilis, hevonen tuntui tosi hyvältä. Nyt radat ovat alkaneet sujua ja yhteinen sävel Lecafun kanssa on löytynyt. Tosi hyvillä fiiliksillä huomiselle, tämä oli hyvä aloitus”, Granat kertoo.
Lahdesta kotoisin oleva Iina Kauhanen, 19, ja Patrone puolestaan nappasivat kärkipaikan 115 cm tasolla kilpailtavan Pohjola Smal GP’n ensimmäisessä Superfinaaliluokassa. Luokan toinen oli mankilalainen Nita Tolonen, 13, ratsunaan Manouscha van’t Steenputje ja kolmas Iso-Äiniöstä kotoisin oleva Veronica Nurminen, 16, Travenort’s Ida Marialla. ”Tuntuu hyvältä, en ihan odottanut voittoa”, Iina Kauhanen iloitsi kunniakierroksen jälkeen.