Helsinki International Horse Show´n julkaisuvapaa tiedote 1.10.2024

 

Steve Guerdat & Dynamix de Belheme
Kuva FEI / Leanjo de Koster

Yksi Suomen pitkäikäisimmistä urheilutapahtumista ja suurimmista vuosittaisista hallitapahtumista, Helsinki International Horse Show, järjestetään 23.-27.10.

Helsingin jäähallissa. Kilpailu Helsingin maailmancupin voitosta ja 250 000 euron palkintorahoista tulee olemaan todella mielenkiintoinen, sillä osallistujien joukossa on iso joukko menestyneitä ja voitontahtoisia ratsastajia ja huippuhevosia. 

Helsingin suurimmat nimet ovat moninkertaisia arvokilpailumitalisteja ja maailmanlistan kärkinimiä. Pariisin olympialaisten hopeamitalisti, Lontoon kultamitalisti ja maailmanlistan kakkonen Steve Guerdat, Euroopan mestarit ja MM-mitalistit Martin Fuchs, Peder Fredricson ja Kevin Staut, Pariisin olympialaisten ja maailmanlistan top-10 ratsastaja Max Kühner ja MM-, EM- ja maailmancupin finaalien hopeamitalisti Harrie Smolders, MM- ja EM-joukkuekultamitalisti Jens Fredricson ja Tokion joukkuepronssimitalisti ja EM-joukkuekultamitalisti Pieter Devos. 

Hyvässä tuloskunnossa ovat Hampurin Grand Prix´n voittaja Yuri Mansuri, Longines Global Champions Tourilla menestyneet Julien Anquetin ja Andreas Schou, ja kokenut Hans-Dieter Dreher.

Yksitoista Helsingin kansainvälistä ratsastajista kilpaili Pariisin olympialaisissa. Moni heistä, kuten Harrie Smolders, Katharina Rhomberg, Victoria Gulliksen ja Eiken Sato ovat jo ilmoittaneet Helsinkiin olympiaratsunsa. Kaikkien ratsastajien hevoset eivät ole vielä tiedossa. 

Helsingin ratsastajilla on mielenkiintoisia yhteyksiä. Sekä Angelica Augustsson Zanotelli että Robert Whitaker ovat viime vuosina tehneet Helsingissä harvinaiset tuplat – voittaneet sekä Grand Prix´n että maailmancupin. Myös Augustsson Zanotellin puoliso, Marlon Modolo Zanotelli kilpailee Helsingissä. Jens ja Peder Fredricson ovat veljeksiä. Norjalaiset isä Geir ja tytär Victoria Gulliksenit, ovat molemmat olympiaratsastajia. Laajaan Whitakerien esteratsastussukuun kuuluvat Robert ja Hicksteadin Grand Prix´n voittaja Donald Whitaker ovat serkkuja.

Nuorten suomalaisten esiinmarssi

Aura Vasama & Canto Bruno
Kuva Heidi Lammi

Suomella on tänä vuonna maailmancupissa yksi ratsastaja, 21-vuotias Aura Vasama. Hän sijoittui 11:nneksi nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Kronenbergissä hevosellaan Canto Bruno. Viime kaudella Alankomaissa Vincent Voornin luona valmentautuva Vasama hyppäsi kolme maailmancupin osakilpailua.  

Muissa kansainvälisissä luokissa Suomella on nuori ja iskukykyinen joukkue; Suomen mestari Pipsa Koski, Ypäjän karsintakilpailun voittanut junioreiden Euroopan mestari Jone Illi, SM-hopeamitalisti ja vuoden 2022 Suomen mestari Petra Heikkinen, kansallisen kärkisarjan Pohjola Grand Prix -finaalin voittaja Alina Salo, nuorten EM-joukkueessa ratsastanut Anni Hjerpe ja Helsingin maailmancupissa viime vuonna hypännyt Eveliina Talvio. Poikkeuksellisen nuoren joukkueen keski-ikä on alle 23 vuotta.

”Meillä on nyt monta nousevaa nuorta esteratsastajaa, jotka ovat jo saaneet kokemusta kansainvälisiltä kentiltä ja osoittaneet lahjakkuutensa ja sitoutumisensa. Horse Show´n kansainvälisissä luokissa kilpailevista suomalaisratsastajista nousee aivan varmasti lähivuosina todellisia huippuja. He tarvitsevat nyt lisää rutiinia ja kilpailukokemusta”, sanoo Ratsastajainliiton Huippu-urheilun johtoryhmän puheenjohtaja Satu Väihkönen.

Horse Show on nuorten lahjakkuuksiemme uralla valtavan tärkeä tapahtuma monella tavalla. Se antaa mahdollisuuden kilpailla huippuolosuhteissa Euroopan ja maailman parhaiden ratsastajien kanssa, mahdollisuuden seurata heidän työskentelyään lähietäisyydeltä, ja antaa motivaatiota jatkaa lajissa kotiyleisön kannustuksen voimalla. 

Kouluratsastuksessa Suomea edustavat ainakin Pariisin olympialaisten vararatsukko ja kolminkertainen Suomen mestari Elisabet Ehrnrooth hevosellaan Daytona, ja PM-ratsukko Siiri Kyrö ja Kyro Hot Flow. 

Koulunaiset
Kuva Sonja Holma

Pariisin olympia- ja paralympiajoukkueet kokoontuvat Jäähalliin juhlittavaksi 

Tule tapaamaan Pariisin olympialaisten ja paralympialaisten suomalaisratsastajia Helsinki Horse Show´hun! Pariisin matkaajat kokoontuvat Jäähalliin kotiyleisönsä eteen lauantaina 26.10. Kansainvälisessä Grand Prix –näytöksessä palkittaviksi, haastateltaviksi ja fanitapaamisiin. 

Koulujoukkueemme Emma Kanerva, Henri Ruoste, Joanna Robinson ja vararatsastaja Elisabet Ehrnrooth sijoittuivat olympialaisissa upeasti kahdeksanneksi. Sen lisäksi Kanerva oli mukana olympiafinaalissa. Kenttäratsastajat Veera Manninen ja Sanna Siltakorpi ihastuttivat taitavalla ratsastuksellaan. Kuukautta myöhemmin Pariisissa kilpaili ensimmäistä kertaa parakoulujoukkue, Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi ja Katja Karjalainen 

Henri Ruoste pitää samassa näytöksessä suositun valmennusklinikan. Ja hänen valmennettavansa on Suomen mestari, PM-kultamitalisti ja EM-ratsastaja Ville Vaurio, joka on työskennellyt ja valmentautunut Ruosteen tallilla Saksassa.

 

 

”Esiinnymme ensimmäistä kertaa Henrin kanssa yhdessä! Olemme hyvin samalla aaltopituudella. Olemme perfektionisteja ja haluamme, että hevoset kulkevat hyvin. Myös huumorintajumme sopii yhteen. Hevosten kanssa on hyvä olla rento ilmapiiri.” 

Kouluratsastuksen miniklinikka on Kansainvälisessä Grand Prix –näytöksessä heti kouluratsastuksen kansainvälisen vapaaohjelman jälkeen. Sen jälkeen areenalle saapuvat olympia- ja paralympiajoukkueet esiintyvät areenalla yleisön edessä juhlallisissa merkeissä. Myöhemmin päivällä he ovat Marko Björsin haastateltavana ja yleisön tavattavissa Meet & Greet -tapahtumassa. 

Helsinki Horse Show muuttaa! 

38. Helsinki International Horse Show 23.-27.10.2024 järjestetään viimeistä kertaa Helsingin jäähallissa. Seuraava Horse Show pidetään uudessa paikassa ja uutena ajankohtana, nimittäin Messukeskuksessa keväällä 2026. Helsingin maailmancupin osakilpailu siirtyy Länsi-Euroopan liigassa kauden 2025-2026 viimeiseksi osakilpailuksi, niin kutsutuksi Eurooppa-finaaliksi. Seuraava Horse Show on Helsingin Messukeskuksessa 25.2.-1.3.2026! 

Suomalaiset kansainvälisissä luokissa Helsinki 2024

Max Kühner & EIC Julius Caesar
Kuva Satu Pirinen

Esteratsastus CSI5*-W
Aura Vasama  
Pipsa Koski  
Jone Illi 
Alina Salo 
Anni Hjerpe 
Eveliina Talvio 
Petra Heikkinen 
Maajoukkueen kapteeni Mikko Mäentausta

Kouluratsastus CDI3*  
Elisabet Ehrnrooth 
Siiri Kyrö 
Muutokset mahdollisia 

Median akkreditoituminen tapahtumaan käynnissä 11.10 asti osoitteessa: https://helsinkihorseshow.fi/media-info/