Peder Fredricson
Kuva FEI

On ilo toivottaa Helsinkiin yksi esteratsastuksen suurista nimistä, ruotsalainen Peder Fredricson. Myös hänen isoveljensä, Jens, kilpailee Jäähallissa lokakuussa. Peder on voittanut urallaan olympia- ja MM-joukkuekultaa, Euroopan mestaruuden, olympiahopeaa, ja viimeisimpänä pronssia maailmancupin finaalissa Riadissa viime keväänä.

Peder on pysynyt korkealla maailmanlistalla jo vuosia. Hän on yksi lajimme arvostetuista hevosmiehistä ja menestyjistä. Peder on luonut oman pikkutarkan systeeminsä kilpailuissa esimerkiksi rataan tutustumisessa, ja painottaa hevosen terveyden ylläpitämistä.

Kenttäratsastajana uransa aloittanut Peder toteaa, että hän on noussut esteratsastuksessa huipulle vasta myöhemmällä iällä, vaikka hän herättikin huomiota jo vaihtaessaan lajia. Ensimmäisissä esteratsastuksen arvokilpailuissaan, Ateenan olympialaisissa, Peder voitti joukkuehopeaa ja oli henkilökohtaisen kilpailun neljäs hevosella Magic Bengtsson.

Fredricsonin perheessä on kolme olympiaratsastajaa, sillä myös Pederin vaimo Lisen on kilpaillut Ruotsin olympiajoukkueessa. Lisäksi veljesten isä ja isoisä ovat olleet henkeen ja vereen hevosmiehiä, isä Ingvar on eläinlääketieteen professori. Koko perhe pyrkii jatkuvasti tutkimaan ja kehittämään hevostensa hyvinvointia esimerkiksi mahdollistamalla nuorille hevosille vapauden liikkua omatoimisesti laitumella. Osa Pederin hevosista työskentelee ja kilpailee ilman kenkiä, jolloin kavion mekanismi toimii luonnollisella ja tutkimusten mukaan terveellisellä tavalla.

Peder Fredricson esiintyy Jäähallilla päivittäin perjantaista 25.10. alkaen, ja osallistuu Horse Show´n pääkilpailuun, maailmancup-luokkaan sunnuntaina 27.10. klo 14.00.