Liikenne ja pysäköinti 2017

Helsingin Jäähallille on hyvät julkiset kulkuyhteydet ja suosittelemme hyödyntämään niitä auton sijasta. Tietöistä johtuen bussi- ja raitiolinjoissa saattaa olla poikkeusjärjestelyjä. Parhaiten tietoa bussi- ja raitiolinjavaihtoehdoista löytyy HSL:n palvelusta Reittiopas. Lähin juna-asema on Pasilassa, mistä on 1,5 kilometrin matka Helsingin Jäähallille.

Tietyöt Helsingin Jäähallin lähistöllä aiheuttavat huomattavaa haittaa ja ruuhkia liikenteessä, joten emme suosittele saapumaan lähelle autolla. Jos kuitenkin olet tulossa autolla tapahtumaan, löytyy Helsingin Jäähallin lähiympäristöstä rajoitetusti sekä maksullista että maksutonta pysäköintitilaa. Alla on listattuna pysäköintimahdollisuuksia.

  • Stadionin eteläpuolella on pysäköintitilaa Mäntymäen kentällä ja Mäntymäentiellä.Huom! Paavo Nurmen kentän pysäköintialue on poissa käytöstä Stadionin remontin takia. Mäntymäen kentällä on arkisin maksullinen pysäköinti klo 9–21, pysäköinnin aikaa ei ole rajoitettu ja hinta on 2€/tunti. Pysäköinnin voi maksaa myös Easypark- ja Parkman -sovelluksilla sekä tekstiviestillä. Huomioithan, että osa Mäntymäen kentän paikoista on tarkoitettu vain linja-autoille. Käynti Jäähallille tapahtuu Urheilukadun kautta ja matkaa on n. 900 m.
  • Urheilukadulta löytyy maksullisia vinopaikkoja. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 9–21, hinta 2 €/tunti ja maksuvälineenä käy myös Easypark- ja Parkman-sovellukset sekä tekstiviesti.
  • Vauhtitieltä löytyy iso pysäköintialue, missä pysäköinti maksaa 2 €/tunti arkisin klo 9 – 21. Maksu tapahtuu kolikoiden lisäksi Easypark- ja Parkman -sovelluksilla sekä tekstiviestillä. Vauhtitien ja Nordenskiöldinkadun kulmassa on pienempi pysäköintialue. Välimatka Jäähallille on n. 1 km.
  • Laakson sairaalan edessä, Lääkärinkadun päässä, on maksuton parkkipaikka. Huomioithan, että aivan sairaalan edessä on muutama aikarajoitettu paikka, jossa parkkiaika on maksimissaan 2 tuntia arkisin ajalla 8–17. Lääkärinkadun päästä on kävelytie Laakson ratsastuskentän ohi Nordenskiöldinkadulle ja Jäähallille, matka on n. 800 m.
  • Linnanmäen lähellä on suuri pysäköintialue osoitteessa Tivolitie 1. Pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden ja hinta on 2 €/tunti, koko vuorokauden hinta on 20 €. Pysäköintialueelta on n. 1 km:n matka Jäähallille. 
  • Pasilassa on kaksi pysäköintihallia lyhyehkön kävelymatkan päässä Jäähallilta (1 ja 1,5 km), P1-Palkkatila ja P2-Maistraatti. Pysäköinti maksaa 1 € tai 2 €/tunti, riippuen ajankohdasta.
  • Varaathan saapumiseen ja pysäköintiin riittävästi aikaa, jotta ehdit ajoissa paikalle omaan näytökseen.
  • Osa pysäköintimittareista ottaa vastaan vain kolikoita tai maksun parkkisovellusten kautta. Osa automaateista ottaa korttimaksuja.
  • Kaikilla pysäköintialueilla noudatetaan yleisiä Helsingin kaupungin pysäköintisääntöjä.

Huomioithan, että Helsingin Jäähallin viereinen, maksullinen pysäköintialue Pohjoisella Stadiontiellä ei ole käytössä yleisölle. Myöskään Laakson ratsastusstadionin pysäköintialueeteivät ole yleisön käytössä tapahtuman aikana.