Kansainvälisen esteratsastuksen ylivoimaisesti menestynein perhe ovat Whitakerit. Kukapa ei olisi kuullut John ja Michael Whitakerista, jotka ovat keränneet Grand Prix -voittoja ja arvokilpailumitaleita kuuden vuosikymmenen ajan! Molemmat ovat tuttuja Helsingin kävijöitä vuosien varrelta.

Nyt uusi sukupolvi rynnistää estraadille leveällä rintamalla. Sitä johtaa Helsingin vuoden 2019 suuri sankari, Johnin poika Robert Whitaker. Hän kuuluu siihen harvinaiseen eliittiryhmään ratsastajia, jotka ovat voittanut Helsinki International Horse Show´ssa molemmat pääluokat samana vuonna. Britti teki tuon loistavan tempun edellisessä Helsinki Horse Show´ssa, vuonna 2019 hevosellaan Catwalk IV. Onkin ilo saada Robert jälleen Helsinkiin puolustamaan Grand Prix´n ja maailmancupin voittojaan! Samalla kilpailevien Whitakerin perheen jäsenten määrä Helsingissä nousee kolmeen, sillä myös Jack ja Donald Whitaker ovat tulossa.

Whitakerin ratsastava perhe on jo legendaarinen. Kaikki alkoi, kun yorkshireläiset maidontuottajat Donald ja Enid Whitaker perustivat perheen, johon syntyivät John, Steven, Michael ja Ian. Pojat osallistuivat maatilan töihin ja innostuivat vanhempiensa jalanjäljissä ratsastuksesta ja hevosurheilusta. Menestyneimmät pojista ovat John ja Michael, mutta myös Steven on ratsastanut kilpaa ja Ian mukana hevosurheilussa. Neljän veljeksen lapsista, Whitakerin serkuksista, lähes kaikki kilpailevat. Ja heillä on jo liuta omia hevoshulluja lapsia. Tänä vuonna näemme Jäähallissa John Whitakerin pojan Robertin, Michael Whitakerin pojan Jackin ja Steven Whitakerin pojan Donaldin.

 

Whitakerien sukupuu: