Pohjola Bronze Grand Prix ja Pohjola Small Grand Prix finaalit ratsastettiin Helsinki Horse Show’ssa. Pohjola Small Grand Prix’n finaalia Veera Salminen hallitsi voittaen molemmat finaalikierroksen sekä Top 10 Finaalin Nero van de Bucxtalen kanssa. Pohjola Bronze Grand Prix’n Top 10 Finaalin ratkaisua jännitettiin viimeisiin hetkiin asti. Kaksi finaalikierrosta voittanut Jone Illi sai Dolandan kanssa pudotuksen, ja voitto ratkesi Salmisen ja Singan hyväksi.

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Espoosta kotoisin oleva Vitträskin Ratsastajia edustava Salminen oli voitoistaan yllättynyt, mutta tyytyväinen.

“Pohjola Small GP:n voittoa tavoittelin, mutta se tuli silti vähän yllätyksenä. Tykkään kilpailla Pohjola-sarjan kilpailuita, kun siellä voi mennä sekä poneilla että hevosilla, ja kilpailukorkeuksia on tosi monipuolisesti. Pohjola-sarja tuo tosi hyvää sisältöä kansallisten luokkien kisailuun”, Veera Salminen kertoo.

Pohjola Bronze Grand Prix’n 125 cm tasolla voitto tuli Salmisen hevosenhoitajan omistamalla Singalla.

“En osannut odottaa Pohjola Bronze GP:n voittoa yhtään, varsinkin kun siellä oli Jone Illi, joka on tosi nopea. Singa hyppäsi tosi hyvin, se on tullut minulle kakkoshevoseksi, kun oma ykköshevoseni on ollut sairaslomalla.”

Pohjola Small Grand Prix Top10 finaali, 115 cm, välitön uusinta. Lähti 10, sijoittui 10

1) Veera Salminen – Nero van de Bucxtale, Vitträskin Ratsastajat Ry 0/31,30
2) Peppi Siltala – Hilotte van Tenhaegendoorn, Rabbelugnin Ratsastajat Ry 0/33,33

3) Aida Hämäläinen – Calico Z, Stall Falkberg Ry 4/31,01

Pohjola Gold Grand Prix’n ensimmäisen finaalikierroksen voiton vei Eveliina Talvio hevosella New Yorker T.

Eveliina Talvio ja New Yorker T

Eveliina Talvio ja New Yorker T – Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Pohjola Gold Grand Prix 1. osakilpailu presented by Horses First Oy, 135cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 5, sijoittui 2
1) Eveliina Talvio – New Yorker T, Cool Riders Ry 0/31,97, 2) Susanna Granroth – Black Friday, Hattel Riders Ry 0/32,61,…