Helsinki International Horse Show nousi lokakuussa laajaan kansainväliseen huomioon. Uutinen hevosenlannan käytöstä Horse Show’n energiantuotantoon levisi huikeaan jakeluun maailman suurimpien uutistoimistojen kautta.

Joukossa oli mm. ReutersAgence France-Presse (AFP), Associated Press (AP),  sekä Kiinan valtion virallisen uutistoimisto Xinhua News Agency ja Japanin suurin Kyodo News. 

Ymäristöuutinen tavoitti  720 miljoonaa potentiaalista lukijaa. Näiden lisäksi se oli esillä lukuisissa tv- ja radiolähetyksissä, ja on edelleen esillä sosiaalisessa mediassa ja alan medioissa. Uutisen julkaisseiden sanomalehtien joukossa ovat arvostetut Washington PostNew York Times ja Business Insider

Kansainvälisen Ratsastajainliiton puheenjohtaja Ingmar de Vos ihastui Jaguarin uuteen sähköautoon, I-PACE
Helsingistä malliesimerkiksi – esillä Kansainvälisessä Olympiakomiteassa (KOK)

Horse Show´n Jumps Green -ympäristöohjelma räjähti suorastaan käsiin, toteaa ilahtunut ja yllättynyt tapahtumajohtaja Tom Gordin.

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on huomioinut meidät hienosti. FEI:n puheenjohtaja, Ingmar de Vos ja kestävän kehityksen vastuuhenkilöt olivat paikalla Helsingissä. FEI keräsi Helsingistä uutisaineistoa kansainväliseen mediajakeluun. Reutersilla oli Helsingissä oma tv-tuotantoryhmä, joka teki lukuisia haastatteluja ja inserttejä Horse Show´n ympäristöteoista. Puheenjohtaja de Vos kertoi esittelevänsä Helsingin mallin Kansainväliselle Olympiakomitealle esimerkkinä siitä, miten ratsastusurheilussa edetään kohti puhtaampaa maailmaa. 

Horse Show maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma

Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma. Olemme hyvällä tiellä. Seuraavaksi pohdimme, millä teemalla avaamme kauden 2020, joka on myös Suomen Ratsastajainliiton 100-vuotisjuhlavuosi, toteaa Gordin. 

Jäähallin sähkö tuotettiin 100 % hevosen lannasta

Helsinki Horse Show´ssa tarvittu sähkö tuotettiin Fortumin HorsePower -konseptilla sataprosenttisesti hevosen lannasta. Jäähallille majoitettiin 240 hevosta Horse Show -viikon ajaksi. Hevosten  lanta ja kuivikkeet toimitettiin Fortumin Järvenpään voimalaitokseen, jossa niistä tuotettiin yli 150 megawattituntia energiaa.

 

Horse Show´n ympäristöohjelmalle Ekokompassi

Fortumin HorsePower -konsepti on keskeinen osa Horse Show’n Jumps Green -ympäristöohjelmaa. Vuoden 2019 teemana on Zero Waste. Kahden vuoden panostus ympäristötietoisuuteen ja koko ratsastustaloutta hyödyntäviin pysyviin toimintamalleihin palkittiin myös toisella tavalla. Tapahtumalle myönnettiin Horse Show´ssa Ekokompassi-sertifikaatti.

Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen. Ekokompassi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kehittämä palvelu. Palvelua koordinoi Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy.

 

Reutersin julkaisema video Helsingistä: LINKKI
Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n uutinen: LINKKI
FEI:n tarjoamat julkaisuvapaat valokuvat aiheesta: LINKKI 

Lisätietoa:
Tapahtumajohtaja Tom Gordin
p. 0500-302888, tom.gordin@helsinkihorseshow.fi

Lisätietoa Ekokompassi-sertifikaatista:
Marketing & Event Manager Anna-Maija Bernard
040-5714778, anna-maija.bernard@helsinkihorseshow.fi