Kuva Sonja Holma

Tuore EM-joukkuekultamitalisti ja MM-joukkuekultamitalisti Jens Fredricson on seuraava Helsinkiin ilmoittautunut huippunimi. Horse Show´hun on nyt tulossa ruotsalaisten tripla joukkuekultamitalisteja. Jensin lisäksi kilpailuissa nähdään kahden joukkuekullan pikkuveli Peder Fredricson sekä kolmen kullan voittaja Henrik von Eckermann!

Ikävuodet ovat tuoneet Jensille henkistä vahvuutta. 55-vuotias haluaa jatkuvasti kehittää itseään ja tekee sitä lukemalla, pohdiskelemalla, tutustumalla ratoihin ja keskustelemalla ystäviensä kanssa. Hän soittaa veljensä Pederin kanssa viikoittain keskustellakseen hevosista, ja seuraa hänen suorituksiaan kilpailuissa.

”Haluan kehittyä ja tulla paremmaksi ratsastajaksi. Jokaisen meistä pitää pyrkiä siihen. Se on velvollisuutemme hevosille, osa hevosmiestaitoa. Sinä päivänä, kun tuo halu sammuu, on parempi lopettaa.”

Jens on työskennellyt hevosten kanssa koko ikänsä kahdessa maansa ratsastusoppilaitoksissa, Flyingessä ja Strömsholmassa. Jens opettaa ratsastuksenopettajia ja vastaa opetushevosten laadusta, koulutuksesta ja kehityksestä.

Jens Fredricson ja muut maailmantähdet kilpailevat Helsingin Jäähallissa perjantaista sunnuntaihin 20.-22. lokakuuta. Kansainväliset pääluokat ovat perjantaina noin klo 17.30, lauantaina klo 14 ja sunnuntaina klo 14 alkava Longines FEI World Cup -maailmancup.