Martin Fuchs & Clooney © Satu Pirinen

Eilen Euroopanmestariksi ratsastanut Martin Fuchs vahvisti heti kilpailun jälkeen, että tulee lokakuussa kilpailemaan Helsinki Horse Show´ssa. Fuchs on tuttu näky Helsingissä, ja yleisö on ottanut hänet omakseen.

Sveitsiläinen Fuchs, 27, nousi Rotterdamissa esteratsastuksen EM-kultamitalistiksi, kun hänen edellään ollut britti Ben Maher pudotti finaaliradan toiseksi viimeisen esteen. Fuchs ratsasti viime vuoden MM-kisoissa hopealle, kuten myös kevään maailmancupin finaalissa. Kolmas perättäinen hopeinen arvokisamitali vuoden sisään näytti jo varmalta, kunnes viimeisenä lähtenyt Maher teki pienen virheen. Kolmas kerta toden sanoo, nyt se kaivattu täysosuma tuli!

Fuchsin EM-kultaratsu Clooney oli valittu jo ennen voittoa vuoden parhaaksi hevoseksi. Fuchs itse liikuttui kyyneliin FEI TV:n välittämässä haastattelussa, kun hän puhui hevosestaan. -Olen niin onnellinen Clooneyn puolesta. Se todella ansaitsee tämän voiton, hän totesi ylpeänä hevosestaan. 

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä Martinin nopeasta vahvistuksesta, toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin.
Onnistuin saamaan onnitteluviestini läpi hänelle heti kultamitalin ratkettua, ja lehdistötilaisuuden jälkeen Martin kuittasi takaisin, ”I come to Helsinki”.

Syyskuun lopussa varmistuvat kaikki Horse Show´n maailmantähdet. Top 10 -ratsastaja ja EM-kuutonen Henrik von Eckermann ja viime vuoden Helsingin maailmancupin voittaja Gudrun Patteet ovat jo vahvistaneet tulonsa.