Helsinki Horse Show Jumps Green

Helsinki Horse Show on kahden vuoden ajan panostanut Jumps Green -ympäristöohjelmaan. Vuoden 2019 teemana oli Zero Waste.

Kierrätys

Kaikille tapahtuman osapuolille, niin toimihenkilöille, näytteilleasettajille kuin yleisöllekin, tarjotaan mahdollisuus tehokkaaseen jätteen kierrätykseen. Kierrätyspisteitä löytyy ympäri hallia. Kierrätyksessä neuvoo Horse Show’n Jumps Green -ryhmä.

Hankintoihin kiinnitetään erityistä huomiota, jotta jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Viime vuoden tapaan digiratkaisut tulevat korvaamaan painettuja tuotteita. Lähtölistojen lisäksi nyt myös käsiohjelma siirtyy digitaaliseksi.

Jäähallin pääaulasta löytyy vesipiste omien vesipullojen täyttöä varten ja Restelin pisteistä saa juomia omaan kestokuppiin. Horse Show lahjoittaa kansainvälisten hevosten hoitajille omat kestokupit.

Ruokahävikki ja kasvisruoka

Ruokahävikkiä vähennetään jo ruoan valmistuksessa niin Restelin kuin Crew Cateringin keittiöissä. Toivomme myös buffet’eissa ruokailevien kiinnittämään tähän erityistä huomiota. Restelin tarjoilupisteistä löytyy nyt entistä enemään kasvisruokavaihtoehtoja. Myös vegaaniaterioita on tarjolla. Crew Cateringissa on tarjolla kasvisvaihtoehto kaikkina päivinä.

Kestävä liikkuminen

Suosimme sähköisiä kulkuvälineitä. Mm. tallialueen lava-autot kulkevat sähköllä. Nyt myös Shuttle Servicella on käytössä sähköauto. Osan Shuttlen kuljetuksista korvataan polkupyörillä hotellin ja Jäähallin välillä.

 

Fortum HorsePower

Keskeinen osa Horse Show’n ympäristötekoa on Fortumin HorsePower -konsepti. Koko Horse Show’ssa kerätty lanta toimitetaan voimalaitokseen, missä lannasta tuotetaan energiaa. Helsingin Jäähallin sähkö ja lämpö on tuotettu sataprosenttisesti hevosenlannalla.

Horse Show toivoo lisäävänsä ympäristötietoisuutta ja pyrkii luomaan pysyviä toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää koko ratsastusyhteisössä. Horse Show tekee kiertotaloudesta yleisen tavan toimia.

Horse Show yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa

John Nurmisen Säätiö tunnetaan merkittävästä panoksestaan Itämeren pelastustyössä. Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on käynnistänyt 15 vuoden aikana jo yli 30 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 21 on saatu valmiiksi.

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä.

Ratsastusurheilu on yksi luontoa eniten kuormittavista urheilulajeista, joten on takaisinmaksun aika. Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on konkreettinen tapa huomioida Itämeri, jota pitkin lukuisat ratsukot saapuvat Helsinkiin kilpailemaan.

Lisätietoja

Kuinka monta ämpärillistä levää tuotat Itämereen vuodessa –
testaa Itämeri-laskurilla

© Oona Lavonsalo

Vuonna 2018 HIHS otti askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta

 

Vuoden 2018 Helsinki Horse Show’n teemana oli Jumps Green. Vihreisiin tekoihin osallistuivat tapahtumajärjestäjän lisäksi 450 vapaaehtoista toimihenkilöä, Restel Ravintolat, näytteilleasettajat ja kumppanit. Myös yleisö haastettiin mukaan hyvän asian puolesta.