Tulevana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla kilpaillaan suomenhevosten omissa kilpailuissa este- ja kouluratsastuksessa. Ohjelmassa on tänä vuonna suomenhevosten estemestaruus, kasvattajakilpailut ja laatuarvosteluiden finaalit. Pararatsastajille on tarjolla yksi luokka, ja siinä hevosina nähdään myös pelkästään suomenhevosia. Kouluratsastuksessa nähdään ratsukoita aina helpolta tasolta vaativaan luokkaan. Mukana on myös tänä vuonna Lappeenrannassa koulumestaruuksissa kilpailleet mitalistit. 

Kilpailut alkavat torstaina kouluratsastuksella ja jatkuvat läpi viikonlopun. Tapahtuma on perinteisesti kerännyt suuren yleisön viikonlopuksi ja tänä vuonna tapahtumaan on yleisöltä vapaa pääsy. 

Kasvattajakilpailuissa ratkotaan este- ja koulupuolen parhaimmisto 6-vuotiaissa hevosissa. Koulupuolella osallistujia on 32 ja esteillä nähdään 22 nuorta suomenhevosta. 

Keväällä on karsittu Laatuarvosteluun ympäri Suomea 3-, 4- ja 5-vuotiaita hevosia, jotka nyt nähdään Ypäjällä perjantaista sunnuntaihin este- ja askellajikokeissa.Oheisohjelmana on perinteinen Orikavalkadi, ratsastusjousiammuntaa ja vikellystä. Alueella on myös runsaasti näytteilleasettajia ja keppihevosturnajaiset. 

Helsinki International Horse Show on mukana tapahtumassa lippupalkinnoin. Lisäksi viikonlopun aikana jaetaan paikkoja HIHSin perjanai-illan suomenhevosten luokkaan, jossa kilpaillaan 110 cm esteillä. Suomen Estemestaruuden mitalistit saavat paikan kilpailemaan Helsingin Jäähallille kansainväliseen ympäristöön.

Lisää tietoa tapahtumasta:  http://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/
Tapahtuman Facebook-sivu:  https://www.facebook.com/events/2415991171966213/