Suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse GP on saatu Helsingin Jäähallilla päätökseen ja Top 10 Finaalin voiton nappasivat Linnea Haukilehto ja 8-vuotias tamma Vionetta. Sarjassa toiseksi ratsasti Vilma Leppäkangas Paletin Liekillä, ja kolmanneksi Noora Turunen Ojavallin Nupulla.

Vantaalainen Haukilehto ja Vionetta tekivät 100 cm tasolla kilpaillussa finaalissa kaksi sekuntia nopeamman radan, kuin toiseksi tullut Vilma Leppäkangas ja Paletin Liekki.

”Tosi mahtavaa, oli kiva onnistua tässä finaalissa ja vielä näissä Horse Show’n mahtavissa puitteissa! Kotona varmasti voittokakku leivotaan ja hevonen saa paljon herkkuja”, Haukilehto tunnelmoi.

Vionetta ja Haukilehto voittivat kauden viidestä Pohjola Finnhorse Grand Prix osakilpailusta kolme, ja lähtivät finaaliin sarjakilpailupisteiden kärjestä.

”Kyllä voittoa lähdettiin finaaliin tavoittelemaan, ei näin hyvän kauden päälle muuta olisi enää voinut tehdäkään kuin voittaa finaalin! Tämä on ihan mahtava sarja, toivottavasti tämä saa jatkoa!”

Kaikki finaalin kolme parasta ratsukkoa selvitti radan ilman virhepisteitä. Sarjan toisen sijan vei haapajärveläinen Vilma Leppäkangas 8-vuotiaalla pienhevosorilla Paletin Liekki. Kolmanneksi finaalissa ratsasti oripääläinen Noora Turunen ja 7-vuotias tamma Ojavallin Nuppu.

Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu. Kuva: Satu Pirinen

Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu. Kuva: Satu Pirinen

 

Suomenhevosten Pohjola Grand Prix Top 10 Finaali presented by Hankkija 100 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 9, sijoittui 9.

1) Linnea Haukilehto – Vionetta, Stall Anna Riders Ry 0/36,77
2) Vilma Leppäkangas – Paletin Liekki, Ääneseudun Ratsastajat Ry 0/38,68
3) Noora Turunen – Ojavallin Nuppu, Ratsastusseura Varsa Ry 0/41,58
4) Saara Junnila – Niittykorven Ruska, Ratsastusseura Varsa Ry 4/44,99
5) Anni Roivas – Kutrikulkuri, Idän Kilparatsastajat Ry 4/47,14
6) Taru Mattila – Ruhmeli, Husön Ratsastajat Ry 4/52,79
7) Viivi Paukkunen – Mattilan Toivo, Ratsastusseura Varsa Ry 8/38,89
8) Susanna Karjunen – Ypäjä Hurmeli, Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat Ry 8/43,12
9) Reetta Ahtila – Kardemumma, Kanta-Hämeen Ratsastajat Ry 12/43,10

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2023/helsinki-international-horse-show-helsinki/resultlist_N21.html