Hessin Leevi

Lauantai-illan suomenhevosten klinikassa nähdään kaksi upeaa suomenhevosta, Hessin Leevi ja Kulta-ahon Kasimir. Klinikkaa pitää kouluratsastuksen ammattilainen Mikaela ”Fia” Fabricius-Bjerre.

Klinikan suomenhevoset esittäytyvät nyt

Hessin Leevi

 

Hessin Leevi on 12-vuotias suurikokoinen urheilutyyppinen ori. Se on voittanut 6-vuotiaana suomenratsujen kasvattajakilpailun kouluratsastuksessa ratsastajanaan silloin Stella Hagelstam.

Tältä vuodelta Leevillä on taskussa suomenhevosten koulumestaruus pronssia. Leevi on kilpaillut tällä kaudella erittäin menestyksekkäästi vaativassa B saavuttaen voittoja ja sijoituksia ratsastajanaan omistaja Katja Kuokka.

Leevin ja Katjan tavoitteena on edetä vaativimmissa luokissa eteenpäin.

Kulta-ahon Kasimir © Kapse.fi

Kulta-ahon Kasimir

 

Kulta-ahon Kasimir on vuonna 2010 syntynyt ll-palkinnon kantakirja ori jonka isä on Säkkärän Sälli ja emän isä Lorentso. Kassu on tullut nykyiselle omistajalleen sisäänratsastettuna 5-vuotiaana. Samana vuonna se aloitti jo kilpailu-uransa, saavuttaen mm. nuorten hevosten aluemestaruuskilpailuissa pronssia.

6-vuotiaana Kassu kirkasti samaisen mitalinsa hopeiseksi sekä sijoittui suomenhevosten kasvattajakilpailussa kolmanneksi. Samana syksynä alkoi myös yhteistyö Annan kanssa, ja sitä on nyt takana jaksoissa n. 2 vuotta. Tämän ratsukon ensimmäinen varsinainen kilpailukausi oli tänä vuonna, tuloksena lukuisia voittoja ja sijoituksia 3-tasolta, ja kausi huipentui upeasti koulumestaruuksissa hopeamitaliin. Kassu on kaudella 2018 saavuttaneiden kilpailutulostensa ansiosta nyt oikeutettu kantakirjaluokan korotukseen ja l-palkintoon.

Luonteeltaan Kassu on erittäin kiltti, hyvin herkkä ja yhteistyöhaluinen. Sillä on poikkeuksellinen kyky koota, ja se kantaa itsensä hyvin. Kokemusta tarvitaan vielä runsaasti lisää, että jännittävätkin tilanteet saadaan haltuun, siksi myös tällainen klinikka yleisön edessä on erinomaista harjoittelua tälle herkälle orille.