Perjantai-iltana on luvassa vauhtia ja jännitystä, kun suomenhevosten estekärki kilpailee ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show´ssa. Valloittava suomenhevosten valiojoukko kilpailee paremmuudesta 110-tasolla Suomen Hippoksen esteluokassa. SM-kisojen parhaat ovat jo hankkineet paikansa Horse Show´hun. Hopeamitalisti Marja Tetri-Rantanen odottaakin innokkaasti debyyttiään 12-vuotiaalla orilla Niisun Nestorilla (i. Pilven Poika).

Minulla on todella hieno hevonen ratsastettavana. Se on varovainen ja tietää, missä jalat ovat. On ilo saada ratsastaa sitä Horse Show´ssa, Tetri-Rantanen kehuu.

Suomenhevosten parhaimmisto kilpailee Jäähallin areenalla heti kansainvälisten kärkiratsukoiden Fortum HorsePower International 150 cm luokan jälkeen perjantai-iltana.

On hienoa saada suomenhevoset kilpailemaan Horse Show´hun, ja vielä niin hyvänä ajankohtana [perjantai-iltana], ison yleisön edessä. Toivotaan, että parhaimmisto on paikan päällä. Että ratsastajat pitävät hevosensa kisakunnossa Horse Show´hun asti. Ja että saamme suomenhevosten laajan harrastajaporukankin paikalle katsomaan.

Suomen Hippoksen esteluokka hypätään suomenhevosille vaativalla 110 cm korkeudella. SM-kisoissa estekorkeudet liikkuvat 105-120 cm välillä. Tetri-Rantasen Niisun Nestori valmistautuu hallikisaan samalla tavalla kuin muihinkin kilpailuihin.

Ei estekorkeus ole mikään mahdoton. Hyvä, että kerrankin kun suomenhevoset pääsevät Jäähalliin kilpailemaan, taso on asetettu korkealle. Pääsemme esittelemään hyvää ratsastusta ja hyppäämistä.

Valmistaudun kisaan normaalilla tavalla. Niisun Nestori on aiemmin viihtynyt messuilla. Se ei ihmettele ympäristöä, Tetri-Rantanen kertoo.

Hän suunnittelee kilpailevansa Horse Show´ssa myös avoimia luokkia hevosellaan Prospectilla. Alkupäivinä häntä pitävät kiireisenä Jäähallissa kilpailevat valmennettavat.

 

 

Aiemmin suomenhevosia on nähty HIHSissä esimerkiksi showluonteisessa ”Legendat Radalla” -joukkuekilpailussa.