Emma ja Dynamix. Kuva Swiss Equestrian Federation/Tiffany van Halle

Kansainvälinen Ratsastajainliitto (FEI) on nimennyt Emma Uusi-Simolan ehdolle vuoden hevosenhoitajaksi. Ellgissä, Sveitsissä asuva Uusi-Simola on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta olympiakultamitalisti Steve Guerdat´lle. Hänet tunnetaan ammattitaitoisena, ahkerana ja sitoutuneena hevosenhoitajana. Steve on puolestaan ehdolla vuoden ratsastusurheilijaksi.

”Onhan se hienoa, että näin huomioidaan. En vain ole sellainen, että tällaisesta kovasti nautin. Ei kovin moni edes tule koskaan nimitetyksi”, hymyilee Emma Uusi-Simola.

Suomalais-sveitsiläisen tiimin tuorein menestys tuli elokuussa Milanossa, kun Steve voitti Euroopan mestaruuden hevosella Dynamix de Belheme. Emma ei ehtinyt nauttia voitosta pitkään, sillä jo seuraavana aamuna hän oli matkalla Calgaryyn, Kanadaan toisten kisahevosten kanssa.

EM-kultaa juhlittiin vihdoin yhdessä isolla porukalla viime viikolla. Paikalla oli koko Sveitsin joukkue, hevosten hoitajat ja omistajat. Emma sai juhlassa julkiset kiitokset työstään Steveltä. Arjessa kiitoksia tulee harvemmin. Hevosenhoitaja on myös yleensä se, joka ottaa vastaan suoran ja kaunistelemattoman palautteen ratsastajan tullessa ulos radalta.

Yhdessä Steven kanssa Emma on vuosien varrella kokeneet monia urheiluun liittyviä ylä- ja alamäkiä. Emma on aina osoittanut olevansa täysin omistautunut työlleen. Hän rakastaa hevosiaan ja tekee aina parhaansa saadakseen ne tuntemaan olonsa mahdollisimman mukavaksi. Hänellä on myös erityinen side Dynamixiin.

Emma on merkittävä tekijä Steven menestyksessä. Hän osaa ennakoida ja sopeutua mihin tahansa tilanteeseen. Emma tietää tarkalleen, mitä hänen hevosensa tarvitsevat ja kuinka maailmanlistan viitonen, Guerdat, toimii.

”Teen asioita omalla tavallani. Joistain asioista tulee Steven kanssa keskustelua, mutta jos hyvin perustelen vastaukseni, saan yleensä jatkaa. Meidän vuorovaikutuksemme toimii nykyään todella hyvin.”

Emma Uusi-Simola (vas.), Steve Guerdat, Fanny Guerdat Skalli ja valmentaja Thomas Fuchs sekä Dynamix de Belheme. Kuva Swiss Equestrian Federation/Tiffany van Halle.

Porvoosta kotoisin olevalla Emmalla on myös Sveitsin joukkueen täysi luottamus. Hänet valitaan usein pitkillä lennoilla joukkueen hevosten hoitajaksi, kun lennolle pääsee mukaan vain yksi henkilö. Emma on joukkuepelaaja, jota muut hevosenhoitajat arvostavat suuresti. Steve, kuten moni muukin huippuratsastaja, luottaa suomalaisten hevosenhoitajien ammattitaitoon ja sitoutuneisuuteen.

FEI Awardseissa 2023 on neljä palkintoluokkaa:

  • Nouseva kyky (Longines FEI Rising Star)
  • Paras urheilija (Peden Bloodstock FEI Best Athlete)
  • Paras hevosenhoitaja (Cavalor FEI Best Groom)
  • Vuoden inspiroija (FEI Inspire)

Äänestä Emmaa ja Steveä 11.-22.10.

FEI Family ja FEI Executive Board ovat koonneet ehdokaslistan, joka julkaistaan 11.10. Yleisöäänestys on auki 11.-22.10. välillä. Yleisön antamat äänet muodostavat 50 prosenttia tuloksesta. Toinen puoli äänistä tulee kansainväliseltä tuomaristolta. Voittajat julkistetaan 21.11. FEI Awards Galassa Mexico Cityssä, Meksikossa.

Äänestä FEI Awards 2023 -ehdokkaita 11.-22.10.: https://www.fei.org/awards

Emma ja Steve Helsinki Horse Show´ssa ensi viikolla!

FEI Awardsin äänestysaika osuu suomalaisittain todella sopivaan ajankohtaan. Sekä Emma että Steve ovat nimittäin Helsinki International Horse Show´ssa 18.-22.10. Uusi-Simola matkustaa mielellään kotimaahansa Helsingin maailmancupin osakilpailuun, vaikka kisapäivät ovatkin työn puolesta pitkiä ja kiireisiä. Kolme maailmancupin finaalia voittanut Guerdat on Suomessa erittäin pidetty ja arvostettu ratsastaja. Hänen hevosmiestaitoaan on ilo päästä seuraamaan läheltä ja suorana Helsingin jäähallissa. Tervetuloa kannustamaan Emmaa ja Steveä!