Steve Guerdat & Alamo vuonna 2017 © Satu Pirinen

Yksi viime vuosien menestyksekkäimpiä esteratsastajia, Sveitsin Steve Guerdat on vahvistanut tulonsa Horse Show´hun. Helsinki on ollut Guerdat´lle menestysareena. Viime vuonna hän voitti Land Rover Grand Prix´n ja muutama vuosi sitten maailmancupin.

Steve 36, on maailmantähti, joka ei tee itsestään suurta numeroa. Suorasanainen hän kuitenkin on, varsinkin, kun kyseessä on hevosten hyvinvointi. Tryonin MM-kisoissa hän kritisoi alkupäivien esteratoja liian pitkiksi suhteessa helteeseen ja useaan peräkkäiseen kisapäivään. Tryonin kisat päätyivät sveitsiläisille kaikesta huolimatta riemullisesti. Hopeaa voitti Steven ”pikkuveli” Martin Fuchs ja pronssimitali pujotettiin hänen kaulaansa. ”Veljeksillä” oli näin tuplajuhlat.

Menestystä on tullut rutkasti. Steve voitti olympiakultaa Lontoossa, hänet on kaksi kertaa kruunattu maailmancupin finaalin voittajaksi, Steve on hallinnut maailmanlistaa, voittanut EM-joukkuekultaa ja lukuisia viiden tähden Grand Prix -luokkia.

Steve rakastaa hevosia

Steven menestyksen takana ovat vahvat ja pitkäkestoiset ihmissuhteet sekä aito rakkaus hevosiin. Isä Philippe on olympiaratsastaja ja kaksinkertainen EM-joukkuemitalisti. Tällä hetkellä Philippe valmentaa Ranskan maajoukkuetta. Lähes oman perheen kaltainen tuki Stevellä on Thomas ja Renata Fuchsista, Martinin vanhemmista.

Tallissa hän luottaa suomalaisiin hevosenhoitajiin. Heidi Mulari on ollut tallipäällikkönä yli 10 vuotta ja Emma Uusi-Simola hoitaa kallisarvoisia huippuhevosia myös kisamatkoilla.

Steven menestyksekkäimmät hevoset, kuten Pialotta, Jalisca Solier, Nino des Buissonnets ja tämän hetken ykkösratsu, Bianca, ovat olleet temperamenttisia mutta lahjakkaita taitelijasieluja. Steve hankki itselleen reilu vuosi sitten oman ratsastuskeskuksen Elggistä. Oma talli on hänelle unelmien täyttymys. Ja onhan ratsastuskeskus olosuhteiltaan ennen kaikkea paratiisi rakkaille hevosille.

Steve kilpailee päivittäin Helsingin Jäähallissa perjantaista alkaen. Pääkilpailut ovat lauantaina 20.10. Land Rover Grand Prix klo 14.30 alkaen ja sunnuntaina 21.10. klo 15.40 alkava loppuhuipentuma, 165 cm korkeudella hypättävä Longines FEI Jumping World Cup™.