Robert Whitaker ja Catwalk IV. Palkintoa jakamassa Longinesin johtaja Casper Gebeke. Kuvat Iita-Maria Ahtiala.

Britti Robert Whitaker ja Catwalk IV hyppäsivät myös Helsinki International Horse Show´n Longines FEI Jumping World Cup™-luokan voittoon. Ratsukko hyppäsi uusintaradan pehmeän tyylikkäästi ja voitti selvällä erolla. Tuplavoitto oli ratsastajalle uran ensimmäinen viiden tähden tasolla.

-Olen voittanut aiemmin molemmat pääluokat ehkä jossain kansallisessa kisassa. Eilinen voitto tuntui uskomattomalta. Tänään tuntuu vielä paremmalta. Hevoseni hyppäsi erittäin hyvin, eikä tuntunut yhtään väsyneeltä eilisen jälkeen, Whitaker kehui jo 16-vuotiasta tähteään.

Sergio Alvarez Moya ja Jet Run.

Myös espanjalainen Sergio Alvarez Moya sijoittui jo lauantain Land Rover Grand Prix´ssa ja nosti maailmancupissa sijoitustaan aina toiseksi. Hänen hevosensa Jet Run on ollut ratsastajalla vasta nelisen kuukautta, mutta on osoittautunut erittäin lahjakkaaksi.

-Tämä on vasta kymmenes yhteinen kisamme, ja hevonen hyppäsi mahtavasti. En uskonut, että olisimme tänään näin nopeita. Mitä enemmän hevonen hyppää, sitä parempi se on, Alvarez Moya kiitti.

-Rata oli tekninen ja vaati herpaantunutta keskittymistä. On kuitenkin hyvän ratamestarin merkki, että hevosemme hyppäsivät tänään jopa paremmin kuin eilen, Alvarez Moya kiitti brasilialaista ratamestaria Guilherme Jorgea.

Celine Schoonbroodt-de Azevedo ja Cheppetta.

Celine Schoonbroodt-de Azevedo teki Cheppettalla Helsingissä elämänsä suorituksen maailmancupissa. Kolmas sija on tähän asti paras belgialaiselle. Aiemmin hän on ollut korkeimmillaan kuudes.

-Olen erittäin tyytyäinen suoritukseeni. Uusintarata sopi hyvin meille.

Luokkaan ei ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show´n historiassa osallistunut suomalaisia. Länsi-Euroopan liigan toiseen osakilpailuun lähti 37 kärkiratsukkoa. Liigan kärjessä on nyt Longines rankinglistan nelonen Peder Fredricson. Seuraava osakilpailu on ensi viikonloppuna Lyonissa.

Helsinki Horse Show´ssa kävijäennätys

Helsingin viisipäiväisen tapahtuman kävijämäärä oli ensimmäistä kertaa yli 50 000. Lauantain Grand Prix -näytöksessä oli noin 7700 ja sunnuntain maailmancupissa lähes 7800 kävijää.

Kuva Tuija Järvinen.

-Huikea kävijämäärä näkyi Jäähallin käytävillä ja areenan loistavana tunnelmana, tapahtumajohtaja Tom Gordin hehkuttaa.

Helsinki Horse Show järjestetään ensi vuonna edelleen Helsingin jäähallissa 21.-25. lokakuuta. Helsinki Horse Show on maamme suurin sisäareenatapahtuma ja ainoa korkeimman viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Suurtapahtumassa jaettiin yli 400.000 euron rahapalkinnot ja tärkeita mc-pisteitä. FEI World Cup Finaali kilpaillaan huhtikuussa 2020 Las Vegasissa.

Sunnuntai 27.10.
Kansainvälinen esteratsastus
Longines FEI Jumping World Cup™, perusrata ja uusinta. Lähti 37, sijoittui 12.
1) Robert Whitaker/Catwalk IV, Iso-Britannia 0-0/38,13, 2) Sergio Alvarez Moya/Jet Run, Espanja 0-0/39,81, 3) Celine Schoonbroodt- de Azevedo/Cheppetta, Belgia 0-0/40,09, 4) Christian Kukuk/Quintino, Saksa 0-0/47,18, 5) Pius Schwizer/Cortney Cox, Sveitsi 0-4/39,54, 6) Eoin Mcmahon/Chacon 2, Irlanti 0-4/40,97, 7) Peder Fredricson/H&M Christian K, Ruotsi 0-8/37,96, 8) Kevin Staut/For Joy van’t Zorgvliet HDC, Ranska 0/68,23 Eli, 8) Denis Lynch/GC Chopin’s Bushi, Irlanti 0/66,73 Ret, 10) Michael Jung/Fischerchelsea, Saksa 4/64,61, 11) James Wilson/Imagine de Muze, Iso-Britannia 4/66,33 12) Philipp Weishaupt/Che Fantastica, Saksa 4/66,60,…
Täydet tulokset: LINKKI  

Julkaisuvapaa kuva (kuvaaja Satu Pirinen) voittajaratsukosta: LINKKI