Suomen Ratsastajainliiton tiedote

Huippusuositut kansallisen este- ja kouluratsastuksen pääsarjat Pohjola Grand Prix ja Pohjola Grand Tour tulevat jälleen! Tänä vuonna sarjat ovat koko Suomen tavoitettavissa entistä paremmin, sillä kansallisen huipputason este- ja kouluratsastusta tullaan molempia näkemään neljän eri maakunnan alueella. Molemmat sarjat huipentuvat Superfinaaleihin Helsinki International Horse Show’n parrasvalojen loisteessa Road To Helsinki -teeman hengessä. 

Neljättä kertaa järjestettävät kansalliset este- ja kouluratsastuksen pääsarjakilpailut käynnistyvät toukokuussa. Pohjola Vakuutuksen tukemissa sarjakilpailuissa edetään laajalta pohjalta ja eri tasoilta kohti menestystä ja ne on suunnattu kaikille ratsastajille, jotka haluavat kilpailla ja kehittyä. Suurta suosiota edellisinä vuosina saavuttaneiden sarjojen osakilpailut järjestetään maamme parhaissa kilpailupaikoissa ja olosuhteissa. 

Pohjola Tour ja Pohjola Grand Prix -sarjojen tavoitteena on tarjota kaikille kansallisen tason ratsukoille mahdollisuus kilpailla parhaissa puitteissa parhaita vastaan. Aina vaativa B:stä Grand Prix küriin ja 115 cm esteradoilta 145 cm tasolle asti. Osakilpailuissa tullaan näkemään koko ikäryhmiemme kirjo, suomenhevosista ja poneista maamme kärkipareihin. Nuoret ja amatöörit saavat suoraan mallia ja oppia maamme parhailta. 

Superfinaalit ratkotaan Helsinki Horse Show’n säihkeessä
Esteratsastuksen Pohjola Silver, Bronze ja Small Grand Prix huipentuvat perinteiseen tapaan Helsinki Horse Show’n superfinaaleihin, jotka ratkeavat tunnelmallisessa Helsingin jäähallissa perjantai-iltana. Pohjola Grand Prix -sarjassa parhaiten menestyneet ratsastajat puolestaan nähdään kilpailemassa Pohjoismaiden ja Baltian kovimpia ratsukoita vastaan Pohjola Diamond Open -kilpailussa. Esteratsastuksessa nähdään lisäksi suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse Grand Prix Top 10 finaali.  

Kouluratsastuksen superfinaalissa Pohjola Tourin neljän eri kansallisen sarjan voittajat ja kaksi ”lucky winneriä” lähtevät kilpailemaan toisiaan vastaan. Kaikki kuusi ratsukkoa esittävät oman koulutustasonsa ja kilpailemansa sarjan vaatimusten mukaisen vapaaohjelman musiikilla. Suorituksesta arvostellaan niin tekniset kuin taiteelliset kohdat, ja parhaimman lopputuloksen prosenteissa saanut ratsukko voittaa finaalin.  

Kilpailu käydään parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan. Sunnuntaina 27.10. juuri ennen viiden tähden kansainvälisen esteratsastuksen maailmancupin osakilpailua, tuhatpäisen Horse Show -yleisön edessä! Koska mukana on niin puoliverisiä kuin suomenhevosiakin, voi voittaja olla mikä rotu tahansa… 

Pohjola-kauden parhaat tärpit
Pohjola-sarjat tuovat kilpailupaikkakunnille maamme huiput ja tulevaisuuden tähdet, ja mukana menossa ovat tietysti myös hurmaavat suomenhevoset. Tule mukaan paikan päälle kokemaan ratsastuskilpailuiden kutkuttavaa jännitystä ja lämmintä tunnelmaa – kilpailupaikoilla voit tutustua hevosurheiluun, shoppailla hevosvarusteita, nauttia virvokkeita ja ruokaa ja tavata tuttuja taas pitkästä aikaa!  

Tule mukaan kilpailuihin ja kannusta suosikkiratsastajiasi, löydä nousevat tähdet ja ihastu upeisiin hevosiin! 

·                 Esteratsastuskausi starttaa vuoden pohjoisimmalla osakilpailulla Kiuruvedeltä, jossa päästään nauttimaan Ratsastuskeskus Lupiksen puitteista.
·                 Toisessa osakilpailussa suunnataan Ypäjän Hevosopistolle, jossa juhlitaan kolmen viikon mittaista Finnderby Festivalia.
·                 Juhlatunnelma jatkuu myös kolmannessa osakilpailussa, jossa karnevaalitunnelmasta vastaa Karijoella sijaitseva Myrkyn Yksityisratsastajat.
·                 Pohjola Summer Season finaalin järjestelyistä vastaa Hyvinkäällä Stable Novassa Tuusulan Ratsastajat. 

 Parhaat nuoret ja poniratsastajat huomioidaan erityispalkinnoilla
Tänä vuonna esteratsastuksen ystävien kannattaa kiinnittää huomio Pohjola Grand Prix -sarjoissa erityisesti taitaviin ikäluokkaratsastajiimme, sillä Ratsastajainliitto ja Pohjola Vakuutus palkitsevat yhteistyössä osakilpailuissa parhaiten menestyviä ikäluokka- ja poniratsastajia.  

Lumoavat kouluratsut valloittavat viidellä paikkakunnalla
Kouluratsastuksessa pääsemme juhlistamaan 40-vuotta täyttävää Husön Ratsastajat ry:tä juhlakilpailun muodossa. Tutustumme myös kouluratsastuksen näkökulmasta uuteen kilpailukonseptiin, Myrkyn Ratsukarnevaaleihin. Elokuussa kouluratsastuksen ystävien kannattaa suunnata Ypäjälle, jossa ratkeavat sekä paikat Pohjola-sarjojen finaaleihin että nähdään upeita, lupaavimpia nuoria hevosia. Finaalin tunnelmasta Hyvinkään Stable Novassa vastaa kokenut kilpailujärjestäjä Dressage Team Travers. Pohjola Grand Tour kilpailukausi startataan Kangasalla, tunnelmallisen Wääksyn Kartanon upeassa miljöössä.  

Suomen Ratsastajainliitto ja ClipMyHorse.TV ovat aloittaneet yhteistyön
Pohjola-sarjat ovat tuttuun tapaan kaikkien hevosten ystävien saatavilla. Osakilpailuita voit seurata kätevästi livelähetyksen kautta, jossa näet Pohjola-sarjojen huippuhetket suoraan kotisohvaltasi tai vaikkapa tien päällä mobiililaitteeltasi!  

Ratsastajainliitto on tehnyt sopimuksen kilpailukauden 2024 livetuotannosta kansainvälisen hevosurheilun striimausalusta ClipMyHorse.TV:n kanssa. ClipMyHorsen kautta näet sekä kotimaiset ratsastuksen tähtikilpailut että laajan valikoiman hevosalan tapahtumia ympäri maailmaa.  SRL:n jäsenseurojen jäsenet saavat ClipMyHorse.TV:n Premium-jäsenyyden -10 % etuhintaan. Etukoodin voi lunastaa jäsenten omasta Jäsenhuoneesta. Ratsastuskilpailuiden järjestäjille ClipMyHorse.TV tarjoaa tutustumisetuna ensimmäisen kilpailutapahtuman kuvauksen veloituksetta. Lue lisää yhteistyöstä täältä. 

Pohjola kilpailukalenteri 2024 
Tutustu Pohjola-sarjan kilpailujärjestäjiin paremmin klikkaamalla järjestäjän nimeä! 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut
24.–26.5.
Ratsastuskeskus Lupis, Kiuruvesi
14.–16.6.
Finnderby Festival, Ypäjän Hevosopisto, Ypäjä
26.–28.7. Myrkyn Ratsukarnevaalit,
Myrkyn Yksityisratsastajat, Karijoki
Pohjola Grand Prix Summer Season finaali
30.8.-1.9.
Tuusulan Ratsastajat, Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Play Offs 
20.-22.9.         Ypäjä Horse Show, Ypäjä, BCM Scanhorse Oy
Pohjola Superfinaali
23.-27.10.     
Helsinki International Horse Show, BCM Scanhorse Oy 

 Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
4.–5.5. Wääksyn Kartano,
Kangasalan Ratsastajat, Kangasala
24.–26.5. Myrkyn Ratsukarnevaalit,
Myrkyn Yksityisratsastajat, Karijoki
13.–14.7. Husö Dressage Weekend,
Husön Ratsastajat, Helsinki
23.–25.8.
Dressage August Festival, Ypäjän Hevosopisto, Ypäjä
Pohjola Grand Tour finaali
14.-15.9.
Dressage Team Travers, Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
23.-27.10.   
Helsinki International Horse Show, BCM Scanhorse Oy 

Lisätietoa
Sarjakilpailusäännöt 2024 (este)
Sarjakilpailusäännöt 2024 (koulu)
HIHS Karsintajärjestelmä 

Tiedustelut Liina Hannula, liina.hannula@ratsastus.fi