Lokakuussa meillä on käsissämme kaikkien aikojen ”Pitkäst’ aikaa” -tapahtuma. Siitä on jo tovi, kun ollaan viimeisen kerran keräännytty porukalla Helsingin jäähallille kokonaiseksi viikonlopuksi puhumaan hevosista. Siitäkin on tovi, kun suomalainen ratsastaja viimeksi ihan oikeasti hätyytti maailman huippuja Maailmancupin osakilpailussa. Nyt saamme hyvällä tuurilla seurata vieläpä kahden naisen urheilullista panosta tässä mittelössä: Noora Pentin ja Anna-Julia Kontion. Sitä huudon määrää, jos edes toinen starttaa World Cupissa! Puhumattakaan jos tulee maaliin ilman, että kaikki keilat ovat kaatuneet. Eläköön Suomi!

Ja voi veikkoset, siinä ei ole lähimainkaan kaikki. Kisaamassa on myös tuore Euroopan mestari, fantastinen 15-vuotias juniori Jone Illi! Sankari itse totesi pressitilaisuudessa, että on ”ihan kivaa” päästä kisaamaan omia idoleitaan vastaan. Jone hei: SE ON PARASTA! Usko pois.

Me hevosihmiset olemme periaatteessa vähään tyytyväisiä. Jos saa katon päälle ja kuivat sukat, ei mene kovin huonosti. Jos saa vielä ruokaakin, ovat asiat jo todella hienosti. Kun sitten meille ihan erikseen rakennetaan tällainen tapahtuma, olemme jo liikutuksen tuolla puolen. Draivi, minkä Horse Show’sta saa oman ruunan/tamman/puupään kanssa harrastamiseen, on vertaansa vailla. Jopa tuntiratsastus saa osakseen aivan uutta säihkettä, vaikka olisi vain päivän toljottanut maailman parhaita ratsastajia. Mikä istunta, mikä keveys, mikä reaktiokyky! Katsokaa nyt noita! Aah.

Jos tyhjentää lompakkonsa viikonlopun baareissa riekkuen, on maanantaina hieman ankea olo. Ei ehkä kannattanut, ja hävettääkin. Jos tyhjentää lompakkonsa Horse Show’n Expossa, on olo maanantaina maksimissaan häkeltynyt. Miten ihmeessä rahani riittivätkin kaikkeen tähän ihanaan? Onpa hienoja hankintoja!

Ja ensi vuonna uudestaan!

Terveisin kolmen ja puolen hevosen omistaja, joka jaksaa jutella hevosistaan kaikkien kanssa, jotka jaksavat kuunnella.