Anna-Julia Kontio © Satu Pirinen

Torstai-iltana kaksi Suomen kärkiratsastajaa, Nina Fagerström ja Anna-Julia Kontio, nousevat Suomen parhaiden nuorten hevosten selkään. Hollantilainen huippuasiantuntija Daan Nanning ja EM-ratsastaja ja nuorten hevosten kasvattaja Kari Nevala tarkkailevat ensin hevosia maasta käsin ja antavat pisteitä mm. hyppytekniikasta, kapasiteetista ja laukasta. Sen jälkeen kansainväliset tähtemme Nina ja Juuli koeratsastavat parhaat nuoret ja kertovat niistä mielipiteensä.

Nuoret 4-7 -vuotiaat hevoset arvostellaan omissa kategorioissaan. Jokaisesta ikäluokasta valitaan paras, Talent. Sen jälkeen valitaan vielä kaikkien ikäluokkien lupaavin nuori hevonen – The Talent of the Year.

Nina Fagerström © Satu Pirinen

Maailmantähdet tarkkana katsomossa

Katsojat saavatkin laajan ja syvän näkemyksen siitä, miten nuoria hevosia arvostellaan ja millaisia ominaisuuksia ja kykyjä ammattilaiset arvostavat. Tilaisuus antaa myös hyvä kuvan maamme nuorten hevosten tasosta.

– Myös maailman parhaat ratsastajat ja valmentajat seuraavat kisaa tarkkaan katsomosta. Kisa on erinomainen näyteikkuna ja tilaisuus myydä hevosensa maailmalle, toteaa ratsastaja, valmentaja ja hevoskauppias Sanna Backlund.

Suomen parhaat nuoret hevoset hyppäävät torstai-iltana Black Horse Nuoret hevoset 4-5-6-7 v tuomariarvosteluin -luokassa. Tilaisuutta juontaa Ratsujalostusliiton puheenjohtaja ja Horse Show´n ääni Hockus Wahlman. Sen jälkeen areena avataan kansainvälisten ratsukoiden avoimille harjoituksille noin klo 20.00 alkaen.