”Kyllähän mä vähän tosta esteratsastuksesta ymmärrän”, nauraa Nina Fagerström kertoessaan siitä, että on tulossa Helsinkiin Horse Shown asiantuntijatehtäviin. ”HIHS on iso ja todella hieno tapahtuma, jossa haluan ehdottomasti olla mukana. Suomihan ei ole mikään esteratsastuksen ”kuuma” maa, siksi on ihan superhienoa, että Suomessa pystytään järjestämään esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu. Koska maailmancup-pisteiden perässähän huippuratsastajat tulevat Helsinkiin. Ja suomalaiset pääsevät näkemään huippuratsastusta livenä.”

Ninalla tulee olemaan monipuolinen rooli Horse Showssa: ”No mä olen nuorten hevosten testiratsastaja torstaina, se on kiinnostavaa. Olin juuri Lanakenissa Nuorten hevosten MM-kisoissa mun 7-vuotiaan omakasvatin Secreton kanssa, siellä sai taas hyvän käsityksen tämän hetken nuorten tasosta. Teemu Ahtee juontaa kansainvälisten ratsastajien treenit torstai-iltana, olen siinä asiantuntijana, kun tunnen aika hyvin monet ratsastajista. Lisäksi (tapahtumajohtaja) Tom Gordin toivoi, että olisin mukana isojen luokkien juonnetuissa radankävelyissä ja analysoisin niitä vähän. Olen aika innoissani, kiva tulla Suomeen ja HIHSiin!”

Nina Fagerström HIHS:ssa vuonna 2019. Kuva: Satu Pirinen

Ninan miesystävä Salvador Garcia Diana ei tänä vuonna tule Suomeen.

”Salvi aloittaa juuri uudessa työpaikassa Ashford Farmilla. Se on tunnettu ja arvostettu huippuhevosten myyntitalli, joka on erikoistunut maailman parhaiden estehevosten etsimiseen asiakkaille. Salvi on todella innoissaan, koska Ashford etsii ja välittää todellisia high end hevosia. Salvi aloittaa siellä Sales Managerina.

Helsinkiläinen Nina Fagerström on eräs Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä esteratsastajia. Kv-rankingissa hän on ollut sijalla 46, korkeammalla kuin kukaan suomalainen. Hän työskenteli pitkään belgialaisella Stephex-myyntitallilla, ja saavutti tallin hevosilla GP-voittoja ja sijoituksia maailmancupeissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on edustanut Suomea MM-kisoissa ja ollut mukana Suomen joukkueessa useissa Nations Cup -kisoissa.

Nina lähti Stephexiltä 2012, perusti oman yrityksen Finca Horses ja on siitä lähtien tehnyt itsenäistä uraa kilparatsastajana, valmentajana ja hevoskaupan ja -kasvatuksen parissa. Vuoden 2014 hän kilpaili Pohjois-Amerikassa ja on sen jälkeen palattuaan 2015 pitänyt omaa talliaan Belgiassa.