Vuosi 2020 oli Helsinki Horse Show’lle, kuten useimmille muillekin suurtapahtumille, outo välivuosi. Nyt on katse kääntynyt ensi syksyyn. Kysyimme tapahtumajohtaja Tom Gordinilta tuoreita kuulumisia.

Miten HIHS selvisi kautta aikojen ensimmäisestä välivuodestaan?

Yksinkertaisesti sanottuna: Yllättävän hyvin. Suurimpana haasteena oli reipas taloudellinen tappio. Osasimme arvioida sen jo keväällä, ja eri tahojen tuet helpottivat tilannetta. Muutoin olimme hyvässä seurassa, kun meidän peruuntumispäätöksen jälkeen yksi World Cup -kisa toisensa perässä peruivat. Loppujen lopuksi kaikki osakilpailut, eli koko sarja peruuntui. Göteborgin finaali on tarkoitus järjestää ilman yleisöä.

Olympiavoittaja Michael Jung haastattelussa HIHSissä, kuva Satu Pirinen

Miltä näyttää 2021?

Päätimme jo kesällä siirtää 2020 ohjelma sellaisenaan vuoteen 2021. Siinä ei siis ole odotettavissa muutoksia. Toki jotain uutta ja yllätyksellistä voi ympätä mukaan. Yleisesti ottaen näyttää hyvältä, kunhan yhteiskunta avataan kesällä.

Missä vaiheessa ollaan nyt?

Pitkin syksyä ja tälläkin hetkellä on kumppanien varmistaminen tärkeintä. Siinä vallitsee positiivinen draivi. Lähes kaikki HIHSin kumppanit jatkavat kanssamme. Vain pari on lopettanut, mutta tilalle on saatu uusia. Neuvottelut usean uuden kanssa ovat hyvässä vaiheessa. Julkistamme piakkoin uudet yhteistyökuviot. Olemme myös viimeistelleet Amateur Tourin ja HIHSin kotimaisten kilpailujen karsintajärjestelmiä. SRL hyväksyi ne viikko sitten ja julkaisemme ne lähiaikoina.

Milloin lipunmyynti 2021 jatkuu?

Lipunmyynti jatkuu keväällä. Olemme jo myyneet viime keväänä tosi hyvin, joten ei ole syytä hosua vielä. Valmistelemme lipunmyynnin mahdollisimman hyvin ennen kuin myynti alkaa.

Vaikuttaako mahdolliset rajoitukset suunnitteluun?

Totta kai vaikuttaa, kuten kaikkeen yhteiskunnassamme. Seuraamme tarkkaan miten kevät ja kesä etenee, ja arvioidaan syksy erikseen. Onneksi on iso liuta suurtapahtumia ennen syksyä, maailmalla ja meillä. Näistä saamme arvokasta tietoa ja kokemuksia.

Mitä kansainväliset tahot, FEI ja huippuratsastajat, odottavat?

FEI ja huippuratsastajat janoavat kilpailutoiminnan paluuta. FEI tarvitsee sarjansa, World Cupin ja Nations Cupin, ja ratsastajat haluavat kilpailla. Sitähän on pystytty tekemään eri maissa alemmalla tasolla, mutta erityisesti korkeimman 5*-tason kisoja ei ole ollut. Helsinki on tässä hyvässä ja tärkeässä seurassa.

Robert Whitaker ja Catwalk IV Helsingissä 2019, kuva Satu Pirinen