Eri lajien valmennuksen saloja esittelevät supersuositut Miniklinikat ovat herkullisia välipaloja kiihkeän kilpaurheilun joukossa. Tänä vuonna Miniklinikat ovat este- ja kouluratsastuksessa. Lisäksi lauantai-ilta huipentuu suosittuun kenttäratsastajien hallikilpailuun, Indoor Eventing, jonka kruunaa Michael Jung. Maailman parhaaksi ratsastajaksi kutsuttu kenttä-, este- ja kouluratsastaja Jung kommentoi ratsukoiden suorituksia ja valitsee oman suosikkinsa.

Indoor Eventingissä ovat mukana MM- ja EM-ratsastaja Pauliina Swindels-Gandalf, moninkertainen Suomen mestari Tuija Rosenqvist – Ff Pacemaker, kolminkertainen junioreiden EM-ratsastaja Veera Manninen – Sir Greg, hallitseva Suomen mestari Suvi Järvi – Orlando ll, nuorten PM-kultamitalisti Axel Lindberg – My Laptop ja PM-joukkuekultamitalisti Hedwig Wikström – Pin Rock’s Fade to Black.

Rien van der Schaft © SRL / Jutta Koivula

Neutra Nuorten hevosten Miniklinikka järjestetään perjantaina Kansainvälisessä Avajaisnäytöksessä. Hollantilainen maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft kertoo, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota nuorten hevosten koulutuksessa ja matkalla huipulle.

Henrik von Eckermann © Satu Pirinen

Westerback Esteratsastuksen Miniklinikan tähti on ruotsalainen huippuratsastaja ja valmentaja Henrik von Eckermann. Hän avaa menestyksekästä valmennusideologiaansa yhdessä valmennettavansa ja maajoukkueratsastajan Evelina Tovekin kanssa sunnuntaina Maailmancup päänäytöksessä.

Kouluratsastuksen Kultajousi Miniklinikan pitää maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft. Klinikan ratsastajina ovat nuorten kärkinimet Louis Jönsson hevosella Dayna ja Emmi Salminen hevosellaan ST Ophir. Molempien tavoitteena on kilpailla ja menestyä ensi kesän EM-kilpailuissa. Miniklinikka pidetään lauantaina Kansainvälisessä Grand Prix –näytöksessä.

Kouluratsastuksen Kultajousi Miniklinikan ratsukot:
Louis Jönsson ja 9-vuotias Dayna (i. Dancier, e.i. Prince Thatch).
Nuorten SM kultaa 2019 ja junioreiden SM-kultaa 2018.
Tavoitteena kilpailla kansainvälisiä nuorten ratsastajien luokkia ja muutaman vuoden päästä U25 luokkia.

Emmi Salminen ja 11-vuotias ST’ Ophir (i. Osmium).
Nuorten SM-hopeaa ja nuorten PM-kisoissa 13. sija vuonna 2019.
Tavoitteena parantaa tuloksia nuorten luokissa, edustaa Suomea PM- ja EM-kilpailuissa ja nousta kansainvälisiin U25 luokkiin.